ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ στηρίζει Λαφαζάνη - Τι γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 23 Αυγούστου 2015, 19:15 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2015, 19:15
Ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ στηρίζει Λαφαζάνη - Τι γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Με άρθρο που δημοσιεύει το iskra.gr, ιστότοπος που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, εξηγεί τους λόγους που στηρίζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με άρθρο που δημοσιεύει το iskra.gr, ιστότοπος που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, εξηγεί τους λόγους που στηρίζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναλυτικά το άρθρο:

«Η αιτιολόγηση της θέσης μου έχει εκατοντάδες γιατί αλλά απαντώντας πολύ συνοπτικά δεν μπορώ παρά να χρησιμοποιήσω τις τέσσερεις λέξεις της παρακάτω φράσης :

Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειας, ιδεολογικούς, ανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν.

  • Συνέπειας γιατί όσο με αφορά δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ μετά από 34 χρόνια λόγω του μνημονίου και των βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που υιοθέτησε για να κάνω τα στραβά μάτια στο μνημόνιο 3 του ΣΥΡ​ΙΖΑ.
  • Ιδεολογικούς γιατί δεν δέχομαι να ταυτιστώ με όλους όσους ηθελημένα ή άθελα με τη στάση τους περνούν το μήνυμα στην κοινωνία ότι η μόνη προοπτική για το λαό μας είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μνημόνια είτε «αριστερά» είτε δεξιά. Η εξαθλίωση της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι μονόδρομος.
  • Ανθρωπιστικούς γιατί δεν ανέχομαι και μάλιστα με ομολογία και εις γνώσιν του τι θα συμβεί την συνέχιση των ίδιων πολιτικών. Των πολιτικών που πέταξαν στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια εκατομμύρια συνανθρώπους μας.
  • Σεβασμού γιατί με τίποτα δεν μπορώ, δεν έχω το δικαίωμα, δεν με αφήνει η συνείδησή μου να αγνοήσω και να προσπεράσω την παλικαρίσια στάση όλων όσων από το ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας καρέκλες και οφίτσια πρωτοτυπώνταςπαρέμειναν συνεπείς χωρίς να λογαριάσουν κόστος τιμώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός του ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Ήσυχος, η Κωνσταντοπούλου, χωρίς να υποτιμώ την αξία της στάσης του κάθε βουλευτή, ξηλώθηκαν από τη θέση του Υπουργού στην περίπτωση των τριών πρώτων (η θέση της Ζωής ήταν θέμα χρόνου) και κανιβαλίστηκαν όσο κανείς γιατί παρέμειναν συνεπείς, δεν μπορεί να αφήσει κανένα δημοκρατικό πολίτη ασυγκίνητο.
  • Προσωπικά δεν με αφήνει αδιάφορο και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έκπληκτοι είδαν σε μια νύχτα το ΟΧΙ που ψήφισαν να μετατρέπεται σε ΝΑΙ!!!

Πολύ συνοπτικά γι’ αυτούς τους λόγους αλλά και εκατοντάδες άλλους που ξεκινούν από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς ως λαός για την τύχη μας και φτάνουν ως την προστασία της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ κ.α.) πολύ απλά και πολύ φυσιολογικά προσπερνώντας τα εκβιαστικά διλλήματα περί μονόδρομων και του ότι δεν γινόταν αλλιώς (αν δεν γινόταν αλλιώς ας αφήναμε τον κ. Σαμαρά και Βενιζέλο στη θέση τους) στηρίζω αυτούς που δεν μας κορόιδεψαν.

Άλλωστε αυτό δεν ζητάμε από τους πολιτικούς;

*Ο Νίκος Φωτόπουλος είναι εκπρόσωπος Εργαζομένων Δ.Σ./ΔΕΗ».