Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου και να μην πάνε πιο πίσω,  κάτι που επανέλαβε με σαφήνεια η εκπρόσωπός της Όλγα Γεροβασίλη θέλοντας να διαψεύσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του χρόνου των εκλογών.  Όμως, υπάρχει ένα ερωτηματικό. Θα ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εντολές, πιθανότατα ως την Πέμπτη και θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα προσπαθήσει να προκαλέσει και άλλα προβλήματα προβάλλοντας νομικά και θεσμικά ζητήματα;

Το Μαξίμου ευελπιστεί ότι η «παράσταση» της Προέδρου της Βουλής θα λήξει εκ των πραγμάτων, όμως αναμένει να κλείσει και τυπικά ο κύκλος των διερευνητικών για να κινηθεί σε προεκλογικούς ρυθμούς βάσει συγκεκριμένης ημερομηνίας κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες

Έως τότε δεν θα χάσει χρόνο. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σαφείς οδηγίες στα στελέχη να ανοίξουν τις νομαρχιακές οργανώσεις και συνολικά το κόμμα και να τεθούν σε κατάσταση προεκλογικής προετοιμασίας. Πιθανότατα το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με διευρυμένη σύνθεση (κομματικά στελέχη, γραμματείς νομαρχιακών) κατά την οποία θα επικυρωθούν και οι υποψηφιότητες για τις εκλογικές λίστες του κόμματος. 

Κυρίαρχο ζήτημα αυτήν την στιγμή στην Κουμουνδούρου είναι το κατά πόσο είναι σωστό να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των 53 και δεν ψήφισαν το μνημόνιο υπό τον φόβο ότι κρυπτόμενοι πίσω από το παρών ή το όχι θα καταψηφίσουν εφαρμοστικούς νόμους και προαπαιτούμενα. Σ’ αυτό το θέμα υπάρχει διχογνωμία καθώς από την μία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βαθύνει το ρήγμα στο κόμμα, από την άλλη όμως δεν επιθυμεί να ρισκάρει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις σε ψηφοφορίες που θα προκύψουν μετά τις εκλογές. 

Το θέμα θα απασχολήσει εις βάθος και την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου θα μιλήσουν και ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα κυβερνητικά στελέχη . Υπάρχει και η άποψη ότι οι βουλευτές του Παρών θα πρέπει να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια όχι όμως στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις ούτως ώστε να αποδείξουν με την συμμετοχή τους, την προσήλωσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάγκη ενότητας του κόμματος.

Σήμερα αναμένεται να συγκροτηθούν οι επιτροπές ψηφοδελτίων, οργανωτικού και προγράμματος.