current views are: 1

24 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση04:29

Κέρδη από την εντολή «μετρά» ο Μεϊμαράκης

Μπορεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτει σήμερα (10:30 το πρωί) τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ωστόσο στο γαλάζιο επιτελείο αποτιμάται θετικά ο κύκλος των πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε από το πρωί της Παρασκευής ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Δημοσίευση 04:29’
αρθρο-newpost

Μπορεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτει σήμερα (10:30 το πρωί) τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ωστόσο στο γαλάζιο επιτελείο αποτιμάται θετικά ο κύκλος των πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε από το πρωί της Παρασκευής ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Μπορεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτει σήμερα (10:30 το πρωί) τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ωστόσο στο γαλάζιο επιτελείο αποτιμάται θετικά ο κύκλος των πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε από το πρωί της Παρασκευής ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε μία συγκυρία που ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ισχυρή ακόμη δημοφιλία που απολαμβάνει, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εκμεταλλεύτηκε την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο όχι βέβαια για τη συγκρότηση κυβέρνησης αλλά για να οικοδομήσει την προεκλογική και μετεκλογική του στρατηγική.

Συγκεκριμένα, βοηθούντος και του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει για λογαριασμό της Λαϊκής Ενότητας την τρίτη και τελευταία διερευνητική, ο κ. Μεϊμαράκης: 

  • Έστειλε μήνυμα ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία είναι ο βασικός φιλευρωπαϊκός, μετριοπαθής πόλος, που παράλληλα αποτελεί και το αντίπαλο δέος για τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Αλ. Τσίπρα. Σε επίπεδο σημειολογίας, αλλά όλα έχουν την αξία τους, η Ν.Δ. υπήρξε το μόνον κόμμα που έλαβε εντολή καθώς οι άλλες δύο αφορούσαν τα δύο… μέρη του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Ενίσχυσε την εικόνα του πολιτικού ηγέτη που μπορεί να συνομιλεί με όλες τις πτέρυγες, πλην Χρυσής Αυγής που αποκλείστηκε, των ΑΝΕΛ που θεωρούνται σε φάση εξόδου από το πολιτικό σκηνικό και του ΚΚΕ που αρνήθηκε. Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε σήμα ότι έχει ανοικτούς διαύλους με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί κάλλιστα να συνομιλεί και με στελέχη όπως ο Παν. Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το προφίλ αυτό θα επιχειρήσει να το αξιοποιήσει ενόψει κάλπης, τόσο για να προσελκύσει ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου όσο και για να ενισχύσει το θεσμικό αποτύπωμα της παρουσίας του 
  • Εξέθεσε, με την πρωτοβουλία του να ζητήσει συνάντηση από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό. Η άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη είναι, προφανώς, απολύτως πολιτικά εξηγήσιμη, ωστόσο θεσμικά πάσχει. Σε συνδυασμό, δε, με τις κορώνες της Κουμουνδούρου περί μη συνεργασίας μετά τις εκλογές με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υψηλούς τόνους που υιοθέτησε το Μαξίμου έναντι του κ. Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποκτά πολιτικά και επικοινωνιακά όπλα στην φαρέτρα του ενόψει των εκλογών 

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένει, πλέον, και την αναμενόμενη κατάληξη της τρίτης εντολής στα χέρια του κ. Λαφαζάνη, προκειμένου να οικοδομήσει πάνω στα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., αν και αναμένει τις σχετικές πρωτοβουλίες του κ. Παυλόπουλου, αναμένεται να επιμείνει στη διεξαγωγή της Σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και δεν θα αποδεχθεί, απλώς, ένα κύκλο τηλεφωνημάτων εκ μέρους του πρώτου τη τάξει Πολιτειακού παράγοντα τις χώρας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητήσει την άμεση δημοσιοποιήσει των πρακτικών του Συμβουλίου με μοναδικό στόχο να καταδείξει προς όλους αφενός τη βούληση της Ν.Δ. να βρεθεί λύση από την υπάρχουσα Βουλή, αφετέρου την προαποφασισμένη άρνηση του κ. Τσίπρα να αποδεχθεί οποιοδήποτε ενδιάμεσο σενάριο και την εμμονή του να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, αν και την ίδια ώρα «καίει» κάθε πιθανό σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τα κόμματα που, σίγουρα, θα μπουν στη Βουλή.  


σχετικα αρθρα