current views are: 1

24 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση04:36

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Μεϊμαράκης- «Ανάγκη για εθνική συνεννόηση»

Στο προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Δημοσίευση 04:36’
αρθρο-newpost

Στο προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στο προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπου και επέστρεψε στον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή που έλαβε την περασμένη εβδομάδα για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάγκη που υπάρχει για εθνική συνενόηση, ενώ έκανε λόγο για καταστροφική πορεία που οδηγείται η χώρα.

Σας ενημέρωσα χθες τηλεφωνικά για την εξέλιξη που υπήρξε. Μου είπατε ότι πρέπει να έρθω για να λήξει τυπικά η διαδικασία. Η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής που προβλέπεται από το Σύνταγμα και επιβάλλεται, γιατί η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Υπενθυμίζω ότι τον Δεκέμβριο του 2014 όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγηθήκαμε σε καταστροφικά αποτελέσματα. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θέλει εθνική συνεννόηση. Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη Τσίπρα και θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ακόμα και τώρα να καταλάβει να συναντηθεί μαζί μας και να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία. Ο ίδιος άλλωστε αναγνώρισε ότι το φάντασμα του Grexit πλανάται ακόμα και επειδή ο ίδιος πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα όπως λέει που θα βγάλει κυβέρνηση στην Βουλή, κανείς δεν θελει να το δει αυτό, οδηγούμαστε στο απόλυτο αδιέξοδο. 

Επειδή φαίνεται ότι οδεύουμε σε εκλογές ένας πολιτικός πολιτισμός που θα δίνει τη δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυναντηθούμε. Κύριε Πρόεδρε έχετε καθοριστικό ρόλο, είστε σύμβολο ενότητας του λαού, έχουμε ακόμα το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε, ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα μετά τις εκλογές που θα πρέπει να ληφθούν λόγω των εκλογών που μας οδήγησε. Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλλω.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε και ο ίδιος για συνεννόηση ενώ άφησε και ένα «καρφί» για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως ότι συζηήσουμε δεν θα μείνει μυστικό, για να μην έχουμε προβλήματα.

Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα, είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως ο ρόλος των κομμάτων είναι πολύ σημαντικός είτε παίρνουν την εντολή είτε όχι για να υπάρξει συνεννόηση. Υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα τα οποία δεν θα μείνουν φυσικά μυστικά αυτά που θα πούμε για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός ειναι αναγκαίος καθώς δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

 


σχετικα αρθρα