Στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να βρεθεί στις 13.00 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επιδιώξει αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολιτικούς φορείς μέσα στις επόμενες ημέρες. 

΄Οπως τονίζει και σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 13.00, τον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να του δώσει, κατά τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 2, 3 και 4 του Συντάγματος και κατά τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής - ιδίως του άρθρου 16 παρ. 3 - και ύστερα από την με αριθμ. πρωτ. 2939/22.8.2015 επιστολή της Προέδρου της Βουλής που τον ενημέρωσε για την σχετική ουσιώδη μεταβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «ΣΥΡΙΖΑ», την από αυτές προβλεπόμενη τρίτη και τελευταία, στην συγκεκριμένη περίπτωση, διερευνητική εντολή.
 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Στρατούλης, εξάλλου, πριν απο λίγο δήλωσε στο Mega ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα κρατήσει την εντολή για να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά για να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα.