Λύση ανάγκης χαρακτήρισε τις εκλογές ο Τέρενς Κουίκ, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος ήταν από εκείνους που πίεζαν να γίνουν οι εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για την Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, είπε χαρακτηριστικά:

Ήταν μια λύση ανάγκης οι εκλογές. Δεν ήταν κάτι που το θέλαμε. Δεν μπορούσε όμως και η χώρα να πορεύεται όμηρος στα χέρια της ομάδας της δραχμής.

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ εκτίμησε πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μπορούσε να δεχθεί ως αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε λόγο για σχεδιασμένες κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

«Όταν τελικά σκας την πρωτοβουλία για να φτιάξεις ένα κόμμα με σημαία τη δραχμή καταλαβαίνεις ότι αυτά δεν είναι τυχαία, όλα αυτά έχουν μια προετοιμασία», επισήμανε.

Εξέφρασε ακόμη προβληματισμό για το γεγονός ότι «βρέθηκαν στις πιο σημαντικές επιτροπές να είναι πρόεδροι της Αριστερής Πλατφόρμας».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουίκ δήλωσε πως «αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ στο όλο του όπως ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες».

Άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, αν οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι που θα το επιτρέψουν.