current views are: 1

24 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:09

Λαφαζάνης: Να μην συναινέσει ο Παυλόπουλος σε εκλογές εξπρές που κρύβουν συνέπειες μνημονίων

Στα χέρια του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας πέρασε η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. 

Δημοσίευση 10:09’
αρθρο-newpost

Στα χέρια του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας πέρασε η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. 

Στα χέρια του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας πέρασε η τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραλάβει τη διερευνητική εντολή, η οποία θα λήξει την Πέμπτη το μεσημέρι. 

Ο κ. Λαφαζάνης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε πως «κάποιοι με εκλογές εξπρές προσπαθούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον λαό» και πρόσθεσε:

Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω αντιδημοκρατική εκτροπή. Αυτά τα ήθη και τα έθιμα τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις. Δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται και το 2015, όταν ο λαός δοκιμάζεται από μνημόνια. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Λαφαζάνη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της Λαϊκής Ενότητας και υπογράμμισε:

Η έννοια του κόμματος καθορίζεται από το Σύνταγμα. Ύστερα από την ανακοίνωση προς εμέ, με την επιστολή της Προέδρου της Βουλής, της αλλαγής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της βουλής, η «Λαϊκή Ενότητα» με βάση την κοινοβουλευτική της δύναμη, είναι εκείνη η οποία πρέπει να πάρει την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η διερευνητική εντολή ισχύει για 3 ημέρες, από σήμερα και λήγει την Πέμπτη, στις 27 Αυγούστου, την ίδια ώρα

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει την εντολή, «για να καταδείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει συνεπής και αντιμνημονιακή κυβέρνηση και για να μιλήσουμε με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς». 

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επεσήμανε:

Έλαβα την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΠτΔ. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να προκύψει από αυτή τη Βουλή αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αναδειχθεί μια νέα αντιμνημονιακή δύναμη. Εμείς καταγγέλουμε τις εκλογές που θέλουν να γίνουν Αυγουστιάτικα για να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο ολίγων εβδομάδων και να μην ενημερωθεί νο λαός για τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Πρόκειται για εκτροπή. 

«Αν δεν ευδοκιμήσουν οι εντολές θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα για να γίνουν οι εκλογές», είπε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε:

Το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και είπα στον ΠΤΔ να μην συναινέσει σε εκλογές άρον άρον. Ο ΠτΔ δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης. Ο ΠτΔ πρέπει να κάνει πρόταση για να διεξαχθούν οι εκλογές με δημοκρατικό τρόπο και να μάθει ο κόσμος ποια ειναι τα σκληρά μέτρα που έρχονται τα τρια επόμενα χρόνια. 

«Θα επιδιώξω να έχω επαφή με τον κ. Τσίπρα και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Χρυσής Αυγής, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. Έχουμε να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τον χρόνο των εκλογών», υπογράμμισε και κατέληξε:

Όσοι ψήφισαν όχι στο δημοψήφισμα οφείλουν να ενισχύσουν την Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές. Το “όχι” του δημοψηφίσματος δεν ηττήθηκε. Ο λαός δεν έστριψε το τιμόνι του από την αντιμνημονιακή κατεύθυνση.  Θα μείνει πιστός στο “όχι” και θα το υπηρετήσει μέχρι τέλους. Σημαία της Λαϊκής Ενότητας είναι το όχι του δημοψηφίσματος. Εμείς με κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Έχουμε σκληρό πόλεμο ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια. Τέρμα τα μνημόνια.

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος του επέστρεψε τη διερευνητική εντολή, καθώς οι επαφές του, όπως ήταν αναμενόμενο, απέβησαν άκαρπες. 


σχετικα αρθρα