current views are: 1

24 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:30

Τσίπρας: Στόχος καθαρή εντολή τετραετίας- Να μην φέρουν οι εκλογές εμφύλιο στην Αριστερά

Στην μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τη διευρυμένη της σύνθεση άρχισε επί της ουσίας η προεκλογική προετοιμασία του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα να οριοθετεί το στόχο του κόμματος του στην ανάληψη καθαρής εντολής τετραετίας και να αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Δημοσίευση 10:30’
αρθρο-newpost

Στην μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τη διευρυμένη της σύνθεση άρχισε επί της ουσίας η προεκλογική προετοιμασία του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα να οριοθετεί το στόχο του κόμματος του στην ανάληψη καθαρής εντολής τετραετίας και να αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Στην μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τη διευρυμένη της σύνθεση άρχισε επί της ουσίας η προεκλογική προετοιμασία του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα να οριοθετεί το στόχο του κόμματος του στην ανάληψη καθαρής εντολής τετραετίας και να αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

 

Σε κλίμα ομοφωνίας τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).

Αποφασίστηκε, επίσης, για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό – κυβερνητικό πρόγραμμα.  

Κατά την διάρκαια της πολιτικής γραμματείας,  κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε εμφύλιο της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ να προβαλει αριστερό πρόγραμμα με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την απεμπλοκή από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ.

Επίσης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, συνάντησης με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Πρότεινε, επίσης, τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε ότι στόχος εκλογικός είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Στη σύσκεψη πέραν των μελών του οργάνου, συμμετείχαν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να οριστούν και οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ, την περασμένη Παρασκευή. 
 
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες. 

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Κορωνάκης εξέφρασε την αντίδρασή του για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της Αριστερής Πλατφόρμας.


σχετικα αρθρα