Προσδοκίες για καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοσταθμό real, τονίζοντας ότι η επανάκαμψη των δυνάμεων του παλιού συστήματος θα έχει αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά: 

Είναι σαφές ότι μέσω της επικείμενης κάλπης και αξιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυψαν εσωτερικά στο κυβερνητικό μπλοκ, οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος επιχειρούν να επανακάμψουν. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες, οι οποίες νομίζω ότι δεν θα είναι θετικές για τον ελληνικό λαό. Θεωρώ ότι η ιστορική στροφή η οποία έγινε την 25η Γενάρη δεν θα ανακοπεί και δεν θα έχουμε τέτοιου τύπου πισωγυρίσματα. 

Πρόσθεσε πως: «Βλέπετε ποιες ορέξεις έχουν ανοίξει, υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις και προσδοκίες συμμετοχής σε κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός πραγματικά βρίσκεται μπροστά σε μία επιλογή».

Στο ερώτημα αν θεωρεί εφικτή την αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Ναι την θεωρώ εφικτή. Διότι πιστεύω ότι μεγάλα κομμάτια του λαού μας, ακόμα και κομμάτια που δεν ήλθαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη εκλογή, θα κάνουν μια επιλογή καθαρής λύσης και σταθερότητας και μια τέτοια επιλογή είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς, δε, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με ποιό κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας αφού χαρακτήρισε παραγωγική την συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είναι απευκταίο σενάριο το να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει από το παράθυρο ανθρώπους τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έδιωξε από την πόρτα. Να μην δώσουμε λοιπόν αυτή τη δυνατότητα στο παλιό πολιτικό προσωπικό να επανακάμψει, να συζητήσουμε με ψυχραιμία τη συμφωνία, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να προχωρήσουμε μπροστά.