Επιθετικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνουν εξουσία. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη:

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης έχουν αποτύχει. Το μόνο που τους ενδιέφερε τόσα χρόνια ήταν να καταλάβουν τις καρέκλες, να γίνουν εξουσία, να διορίσουν τους δικούς τους. Δεν τους ενδιέφερε να συζητήσουν και να συνεννοηθούν πως θα κυβερνήσουν τη χώρα», δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου ο Σταύρος Θεοδωράκης Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία καθώς τα περισσότερα μέλη της δεν έχουν σχέση με την οικονομία, με την αγορά και με τη δουλειά. Υπήρξαν κομματικά στελέχη, που μια ζωή τους πλήρωνε το κόμμα και τώρα το δημόσιο.

Επισήμανε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από πολλές δυνάμεις ταυτόχρονα, αλλά όχι να κυβερνηθεί στο πλαίσιο του μοιράσματος των καρεκλών όπως γίνεται συνήθως.

Θα πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο σχέδιο, ένα σχέδιο που θα συμφωνηθεί και αμέσως μετά να βρεθούν τα είκοσι άτομα, που είναι απαραίτητα να κυβερνηθεί η χώρα. Αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο, ώστε να πούμε ότι το ακολουθούμε.

Τέλος, χαρακτήρισε ως ντροπή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.