Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή λειτουργίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές Χαλκιδικής αφήνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Επικαλούμενοι σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ), τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι είναι εχθρός κάθε επένδυσης που φέρνει κεφάλαια και θέσεις εργασίας. 

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να εξασφαλίζει χρήματα μόνο από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και παραθέτουν την ανακοίνωση της ΣΒΒΕ

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στη χώρα, στέλνει το πλέον αρνητικό μήνυμα στους διεθνούς επενδυτές, σε μια χρονική συγκυρία που το μόνο που χρειάζεται η χώρα είναι η  υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. 

Η μείωση της ανεργίας, η εισροή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στα δημόσια ταμεία δεν επιτυγχάνεται με τέτοιου είδους αποφάσεις. Αντίθετα, πολιτικές αποφάσεις τέτοιου τύπου, δημιουργούν νέα ανεργία, μειώνουν τη δυναμική της τοπικής ανάπτυξης και υποθηκεύουν το επενδυτικό μέλλον της χώρας.

Με τέτοιες αποφάσεις, που μόνο πολιτικά μπορούν να ερμηνευτούν αφού δεν διαθέτουν ουσιαστική τεκμηρίωση, και τέτοιου είδους συμπεριφορές από τη δημόσια διοίκηση, αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχουν σύντομα πρόθυμα κεφάλαια να επενδύσουν στην αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Ως χώρα, αντί να υπερασπιζόμαστε σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να τις απαξιώσουμε και να τις αναγκάσουμε σε κλείσιμο, στέλνοντας το μήνυμα σε διεθνείς και εγχώριους επενδυτές ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί τελικά προορισμό ιδιωτικών επενδύσεων.

Για άλλη μια φορά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κάνει έκκληση καλώντας το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί ότι η χώρα χρειάζεται τέτοιας κλίμακας ξένες άμεσες επενδύσεις. 

Ας αναλογισθούν οι υπεύθυνοι ότι η απρόσκοπτη λειτουργία τους θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για την προσέλκυση στο άμεσο μέλλον και άλλων τέτοιων ιδιωτικών επενδύσεων, που αποτελούν επείγουσα ανάγκη για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες.