current views are: 2

24 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση13:00

Νέα στρατηγική Μεϊμαράκη μετά τη διερευνητική εντολή

«Να εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό γιατί κάνει εκλογές, η ζημιά στην οικονομία θα είναι ξανά τεράστια», έλεγε πριν από λίγη ώρα στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δίνοντας και το στίγμα της ρητορικής που θα ακολουθήσει η κεντροδεξιά παράταξη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δημοσίευση 13:00’
αρθρο-newpost

«Να εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό γιατί κάνει εκλογές, η ζημιά στην οικονομία θα είναι ξανά τεράστια», έλεγε πριν από λίγη ώρα στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δίνοντας και το στίγμα της ρητορικής που θα ακολουθήσει η κεντροδεξιά παράταξη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Να εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό γιατί κάνει εκλογές, η ζημιά στην οικονομία θα είναι ξανά τεράστια», έλεγε πριν από λίγη ώρα στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δίνοντας και το στίγμα της ρητορικής που θα ακολουθήσει η κεντροδεξιά παράταξη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «άκαρπη» την διερευνητική εντολή που παρέλαβε το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο ο ίδιος επιμένει στο ζήτημα της εθνικής συνεννόησης, καλώντας τον κ. Τσίπρα, ακόμη και την τελευταία στιγμή, να αλλάξει γνώμη και να συναντηθεί μαζί του και με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου «να αποφευχθεί η καταστροφική πορεία», όπως τόνισε και στη συνομιλία που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Επίσης από τη ΝΔ, θα δείχνουν ως αποκλειστικά υπεύθυνο για τη νέα ζημιά που θα προκληθεί τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι εκλογές θα οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο», τονίζουν από τη Συγγρού, τονίζοντας ιδιαίτερα την αναφορά του προέδρου της ΝΔ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για «ουρές μέτρων που αποφασίστηκαν στο Eurogroup» καλώντας τον κ. Τσίπρα να αποκαλύψει στους πολίτες τι θα κληθεί να εφαρμόσει αμέσως μετά, η νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης που εμφανίζεται σφόδρα οργισμένος με την απόφαση Τσίπρα να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε κάλπες, είναι αποφασισμένος, παρά και τις εντάσεις που θα υπάρξουν κατά την προεκλογική περίοδο, να επιμείνει στην ανάγκη να τηρηθεί ο πολιτικός πολιτισμός, προκειμένου να υπάρχει, όπως λέει σε συνομιλητές του, η πιθανότητα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως, θέλει σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην γίνουν εκλογές και να βρεθεί λύση από την παρούσα Βουλή. «Γιατί κάνει ο κ. Τσίπρας εκλογές. Για να αλλάξει την κυρία Κωσνταντοπούλου ή για να περιορίσει τους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορούσε να το κάνει αλλιώς;» είναι τα ερωτήματα που διατύπωνε στο newpost.gr, κορυφαία πηγή της Συγγρού.

«Ο κ. Τσίπρας που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση, θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου και εμείς θα την ψηφίζαμε», συμπλήρωνε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας ότι κατά το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Βουλής αναπληρώνει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων του, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει Πρόεδρος της Βουλής μέχρι να ορκιστεί νέος Πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση, όσο παραμένει η κα Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μεϊμαράκης θα τη σέβεται ως θεσμικό παράγοντα, και ενδεχομένως να συναντηθεί εκ νέου μαζί της, διευκρίνιζε η πηγή της ΝΔ. Αποφάσεις για την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, θα ληφθούν στην πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής Επιτροπής, όπου συμμετέχουν κορυφαία στελέχη από όλους τους χώρους.

Ανάμεσά τους, ο Ν. Δένδιας, ο Μ. Βορίδης, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Ευρ. Στυλιανίδης, ο Α. Γεωργιάδης, ο Ν. Κακλαμάνης, ο Κ. Μητσοτάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γραμματέας της Π.Ε. Α. Παπαμιμίκος, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μ. Κεφαλογιάννης, ο γραμματέας της Κ.Ο., Γ. Πλακιωτάκης, ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Δ. Σταμάτης και από την αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος των Περιφερειαρχών Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και οι Στ. Καλαφάτης και Δ. Καλογερόπουλος.


σχετικα αρθρα