current views are: 2

24 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση13:37

Εφικτός στόχος η νίκη στις εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία

Εφικτή χαρακτηρίζουν τη νίκη στις επικείμενες εκλογές κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως  η προσφυγή στις κάλπες «που προκάλεσε μέσα στον πανικό του ο κ. Τσίπρας είναι καλοδεχούμενη».

Δημοσίευση 13:37’
αρθρο-newpost

Εφικτή χαρακτηρίζουν τη νίκη στις επικείμενες εκλογές κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως  η προσφυγή στις κάλπες «που προκάλεσε μέσα στον πανικό του ο κ. Τσίπρας είναι καλοδεχούμενη».

Εφικτή χαρακτηρίζουν τη νίκη στις επικείμενες εκλογές κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως  η προσφυγή στις κάλπες «που προκάλεσε μέσα στον πανικό του ο κ. Τσίπρας είναι καλοδεχούμενη».

Πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις αναφέρουν ωστόσο πως η προσφυγή στις κάλπες εν μέσω οικονομικής και πολιτικής αναταραχής δεν ήταν αναγκαίες. «Είπαμε πάντα την αλήθεια, στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καταβάλαμε δια του προέδρου μας Ευάγγελου Μεϊμαράκη κάθε προσπάθεια για να αποτραπούν οι εκλογές, εν μέσω διάλυσης της οικονομίας και περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων» σημειώνουν από τη Συγγρού και συνεχίζουν:

Είπαμε από την αρχή ότι το να στηθούν για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες κάλπες θα μας πάει πάλι πίσω και θα στοιχίσει στην οικονομία. Το κόστος θα κληθεί να πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός με νέα επώδυνα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη Νέα Δημοκρατία επικαλούνται τη δημοσκόπηση της γερμανικής Bild, «όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28%, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο 25%». 

«Όποιος γνωρίζει από δυναμική και ψυχολογία δημοσκοπήσεων, ξέρει ότι  αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε θέση υπεροχής πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εκλογές» εξηγούν από τη Λεωφόρο Συγγρού.

Ταυτόχρονα εξαπολύουν πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως «οι Τσίπρας και Καμμένος είχαν τη δεδηλωμένη στη Βουλή, αλλά επέλεξαν την οδό του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», ενώ σημειώνουν πως «ουδέποτε στο παρελθόν στη μεταπολιτευτική Ιστορία της χώρας υπήρξε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη από αντιπολίτευση, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Γι’ αυτό και η ΝΔ πίστευε ότι έπρεπε να βρεθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

Ωστόσο, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως έτοιμη για τις εκλογές», τις οποίες, όπως εκτιμούν, «το κόμμα θα τις κερδίσει». Είναι καλοδεχούμενες οι εκλογές «που προκάλεσε μέσα στον πανικό του ο κ. Τσίπρας», σημειώνουν από τη ΝΔ γιατί όπως υπογραμμίζουν πρέπει «να απαλλαγεί η χώρα από μια ανίκανη κυβέρνηση, αποτυχημένη σε όλους τους τομείς, από ένα κόμμα συνιστωσών που ασχολείται μόνο με το κομματικό συμφέρον και αδιαφορεί για τη χώρα και το λαό».

Κλιμακώνοντας τα πυρά τους κατά της απελθούσας κυβέρνησης, από τη ΝΔ υποστηρίζουν πως «οι Έλληνες γνωρίζουν ότι με πρόσχημα την απώλεια της δεδηλωμένης, που όμως ουδέποτε διαπιστώθηκε μέσα στη Βουλή όπως ορίζει το Σύνταγμα, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει τη χώρα σε εκλογές με μεγάλη βιασύνη και μέσα στο κατακαλόκαιρο, για να μην προλάβουν να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το βάρος του τρίτου μνημονίου, που έφεραν οι Τσίπρας-Καμμένος. Πάνε σε εκλογές χωρίς να έχουν καμιά πολιτική πρόταση».

Ταυτόχρονα προσθέτουν πως «η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πάντα παίρνει στα χέρια της τη χώρα στα δύσκολα και με σκληρή δουλειά, ενότητα και συνέπεια την οδηγεί στην έξοδο από τα σκοτεινά τούνελ, στα οποία άλλοι πάντα την οδηγούν».

Οι ίδιοι κύκλοι, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης «αποκαταστάθηκε πλήρως η οικονομική σταθερότητα», υποστηρίζουν:

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Τονίζουν εξάλλου, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας ότι εξαντλήθηκε η λαϊκή εντολή που πήρε πως «όλοι καταλαβαίνουν ότι εντολή μετά από γενικές εθνικές εκλογές δεν εξαντλείται σε έξι μήνες».

«Ο κ. Τσίπρας ήταν μαζί με τον κ. Λαφαζάνη, τον κ. Βαρουφάκη και όλους τους διαφωνούντες. Έλεγαν τα ίδια, πίστευαν τα ίδια, συμφωνούσαν σε όλα. Ο κ. Τσίπρας διόρισε τους υπουργούς του, την πρόεδρο της Βουλής, τους κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους, τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών, τους επικεφαλής στους διεθνείς οργανισμούς.  Μαζί και αχώριστοι ήσαν μέχρι την επομένη του δημοψηφίσματος. Πότε διαφώνησαν;» συνεχίζουν και προσθέτουν: 

Οι Έλληνες δεν μπορούν να παρακολουθούν άλλη μια θεατρική παράσταση του διαχρονικού έργου «Διάσπαση της Αριστεράς».

«Σκοπός τους είναι να υφαρπάσουν την ψήφο των μετριοπαθών Ελλήνων που θέλουν συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ μέσω του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και την αντιμνημονιακή ψήφο μέσω του ΣΥΡΙΖΑ Β΄» υπογραμμίζουν από τη ΝΔ σχολιάζοντας και τις πολιτικές κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

«Μόνη λύση για να απαλλαγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο ψεμάτων και ανικανότητας η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: 

Εφικτός στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι να κερδίσει τις εκλογές έστω και με μία ψήφο για να βγάλει τη χώρα από το βούρκο και να αποκαταστήσει στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας και εξόδου από την κρίση.


σχετικα αρθρα