Πυρά κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Λαϊκής Ενότητας εξαπολύει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων.

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου με θέματα τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα .

«Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;