Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Σταύρος Θεοδωράκης που συναντήθηκαν στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε πως «οι διαφορές μας με το Ποτάμι είναι αγεφύρωτες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση σύγκλησης» και συνέχισε:

Είχαμε ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων μέσα από τη διαφορετικότητά μας. Τόνισα στον κ. Θεοδωράκη ότι το νωρίτερο που μπορούν να γίνουν συνταγματικά οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου. Δεν γίνεται να μην εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για τη διενέργεια των εκλογών. Πρέπει να ενημερωθεί ο λαός το δυνατόν καλύτερα. 

«Κάνουν στα μουλοχτά εκλογές – εξπρές για να μη μάθει ο λαός για τα μέτρα που τον περιμένουν τον Οκτώβριο» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ποταμιού  Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «οι αντιθέσεις δεν πρέπει να κρύβονται και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνομιλούν».

«Έχουμε αγεφύρωτες διαφορές με τον κ. Λαφαζάνη, αλλά συμφνωούμε σε αναλογικότερο εκλογκό σύστημα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και σημείωσε πως η Βουλή έπρεπε να είχε λάβει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Επίσης συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τηρηθεί απόλυτα το σύνταγμα στην εκλογική διαδικασία, να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εντολών και μετά να γίνει συμβούλιο αρχηγών και εάν δεν διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης να πάμε σε εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.