Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σε κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για νικηφόρο αποτέλεσμα, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από δυο ωρες με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος, πολλά από τα οποία, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευρυπιδης Στυλιανίδης, δέχθηκαν να μετέχουν για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο κομματικός μηχανισμός τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα.

«Με σύνεση, ψυχραιμία και ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο θα προχωρήσουμε στις εκλογές» σημείωναν τα γαλάζια στελέχη μετά τη συνεδρίαση. Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλαν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα παρουσιάσουν το σχέδιο διακυβέρνησης της ΝΔ με συγκεκριμένες προτάσεις, για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όχι μόνο στα οικονομικά άλλα και σε όλους τους άλλους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών (ασφάλεια, υγεία, παιδεία κλπ).

Συγκινημένη δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή της έπειτα από καιρό σε κομματικό όργανο. «Είναι χαρά μου να ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την πανστρατιά όλων των στελεχών», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός, η οποία εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της Κουμουνδούρου:

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται στην ανασφάλεια και φουντώνει η μεγαλύτερη κρίση, οι Έλληνες άλαλοι παρακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ 1 και τον ΣΥΡΙΖΑ 2 να μάχονται μεταξύ τους και να σχολιάζουν τις δηλώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

«Η ΝΔ αγωνίζεται προφανώς για νίκη και όσοι βγάζουν πρόωρα συμπεράσματα είναι πολύ πιθανό ότι θα διαψευστούν. Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζουν στον Έλληνες φορολογούμενο. Θα μιλήσουμε και με ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις που θα δίνουν ελπίδα κυρίως στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε πως «η ΝΔ με πρωτοφανή συσπείρωση θα δώσει με επιτυχία και αισιοδοξία τον αγώνα. Στόχος να είναι να πάρουμε την πρώτη θέση για να λάβουμε το μπόνου 50 εδρών, για να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση».