Για πιθανότητα να είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit αν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα, έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι "θέλουμε να κάνουμε και πιο δίκαιη και ανώδυνη την εφαρμογή των μέτρων".

"Πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός συγκεκριμένος που θα ανακουφίζει τις κατηγορίες τις πιο αδύναμες και ταυτόχρονα να χαράζουμε ένα δρόμο που να ξεπερνά τα ασφυκτικά όρια αυτής της συμφωνίας" τόνισε.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον κ. Μεϊμαράκη κατ'ανοχή αρχηγό και είπε πως "η συμφωνία είναι γνωστή και είναι εμπροσθοβαρής. Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Έχει αιχμές η ΝΔ; συμπαθής ο κ. Μεϊμαράκης αλλά βλέπω μια απέλπιδα προσπάθεια να φτιαχτεί ένα αφήγημα που δεν είναι πειστικό".

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε: "Θεωρώ ότι οι απόψεις του για τα οικονομικά είναι σοβαρές, σου αρέσει να τον ακούς. Δεν έχω εμπιστοσύνη στους πολιτικούς τους χειρισμούς και στην πολιτική του ανάλυση. Δεν κάνουν όλοι για όλα". 

Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος τόνισε ότι θεωρεί εφικτή την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:"Οι συνεργασίες για να είναι πολιτικά φερέγγυες και αξιόπιστες πρέπει να βασίζονται σε μια υπαρκτή προγραμματική σύγκλιση, να υπάρχει ένας κοινός τόπος. Αξιολογώντας τα πράγματα έτσι όπως είναι, εγώ δεν βλέπω αυτήν την πολιτική αξιοπιστία σε δυνάμεις όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ".
 
Τόνισε, πάντως, ότι πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουμε εμπλοκές.

 Για την ημερομηνία των εκλογών ανέφερε ότι η πρόθεση είναι δεδομένη για τις 20 Σεπτεμβρίου και επισήμανε ότι "για την ώρα βγαίνουν οι ημερομηνίες".

 Για το κόμμα Λαφαζάνη επισήμανε ότι "ως έναν μεγάλο βαθμό αυτοπροσδιορίζεται" ως κόμμα της δραχμής, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική διαφορά που υπήρχε από το παρελθόν και δεν έχει να κάνει με τη συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα των μεταλλείων στη Χαλκιδική είπε ότι δεν ισχύουν τα περί "παγώματος" όλων των εργασιών εκεί, καθώς η αναστολή των μελετών βάσει των οποίων έχουν εκδοθεί άδειες για έργα αφορά στις Σκουριές και σε ένα μέρος στην Ολυμπιάδα και όχι και τα τρία μεταλλεία συνολικά.

"Στο υπόλοιπο μέρος του συνολικού έργου επιτρέπονται οι εργασίες, δεν έχει αλλάξει τίποτα. 'Αρα δεν ισχύει αυτό που λέει η εταιρεία και οι εργαζόμενοι ίσως είναι κακά ενημερωμένοι, ότι παγώσαμε όλες τις εργασίες εκεί", ανέφερε και πρόσθεσε: "Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη συνολική άδεια του εργού και να σταματήσουν τα πάντα. Δεν το κάναμε".