Την άποψη ότι υπάρχουν περιθώρια να σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθει. Πρέπει να βρούμε μια κοινή συνισταμένη που θα βοηθήσει και για μετά τις εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης «έπρεπε η κυβέρνηση να πάει πρώτα για ψήφο εμπιστοσύνης και μετά σε εκλογές». 

Σχετικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εκλογών είπε πως «δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, ή ότι δεν βλέπει τον κ. Λαφαζάνη ή ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών». 

Ο πρόεδρος την ΝΔ επιτέθηκε στον απερχόμενο πρωθυπουργό  μιλώντας για μεγάλη απρέπεια και αλαζονεία.  «Ουδέποτε επικοινώνησε ο Τσίπρας μαζί μου να με ενημερώσει για τις εκλογές», σημείωσε και συμπλήρωσε, «ο Τσίπρας κρύβεται, δεν έρχεται να κουβεντιάσει».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στα κόμματα... Αξίζει να βγάζουμε το θυμικό μας στην κάλπη; Αξίζει να πληρώνουμε 90 δισεκ. για ένα ‘ωχ ρε γαμώτο!;’» διερωτήθηκε.
 

Ο κ. Μεϊμαράκης, είπε πως το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου έχει δύο κεφάλαια. Τις μεταρρυθμίσεις και τις «δυνατότητες στις μεταρρυθμίσεις που η επιλογή είναι ειτε να τις προχωρήσουν εκείνοι που τις πιστεύουν και όχι αυτοί που λένε ότι μας εκβιάσανε», και το δημοσιονομικό που «είναι εθνική πολιτική».