Επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Ionian Channel, τονίζοντας ότι η εικόνα μιας χώρας που κάνει εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εκλογές μέσα σε επτά μήνες γελοιοποιεί τους Έλληνες. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού:

Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή... Εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εκλογές μέσα σε επτά μήνες, δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Είναι μία εικόνα που γελοιοποιεί τους Έλληνες.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας θέλει να κρύψει τους λογαριασμούς πίσω από τις κάλπες του φθινοπώρου πίσω από τις κάλπες. Ο κόσμος γυρνάει τώρα από τις διακοπές του, ψηφίζει και μετά τον Οκτώβριο πληρώνει, τον Νοέμβριο πληρώνει, τον Δεκέμβριο πληρώνει. Είναι η συνήθης παραπειστική λογική των κομμάτων εξουσίας» 

Όσον αφορά το κόστος των capital controls παρατήρησε ότι «το κόστος από το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστο, καθώς γονάτισαν την επιχειρηματική μεσαία τάξη της κοινωνίας».

Σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι:

Όταν εμείς τους λέγαμε ότι δεν μπορούν να δώσουν τον κατώτατο μισθό των 750 ευρώ εκείνοι μας έλεγαν "εμείς θα τον δώσουμε και θα το κάνουμε Δευτέρα μεσημέρι"... Αυτό ήταν μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Όταν έλεγε ότι δεν θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και τώρα μας λέει θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, αυτό είναι εξαπάτηση του ψηφοφόρου. Θα μου πεις δεν είναι καινούργιο, το έχουν κάνει και οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Εμείς κατηγορηθήκαμε πάρα πολύ για την ευθύτητα του λόγου μας. Το Ποτάμι όμως επιβεβαιώνεται τώρα στις προβλέψεις που είχε κάνει προεκλογικά. 

Τέλος, στην συνέντευξη του ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι αυτό που είχε προτεραιότητα ήταν να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Ο Τσίπρας έπρεπε να πορευθεί με ευθύνη, να πάρει τις αποφάσεις που έχει δεσμευτεί και αμέσως μετά να γίνουν εκλογές.