Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ο της Λαϊκής Ενότητας Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καάργησε τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μνημόνιο και Αριστερά είναι ασύμβατες έννοιες. Από αυτή την άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να εκφράσει την μαχόμενη Αριστερά» είπε μιλώντας στον realfm Στάθης Λεουτσάκος στο ερώτημα αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα ή όχι πια.

Πρόσθεσε δε πως «δεν χρησιμοποιώ την έννοια της διάσπασης. Με ευθύνη του προέδρου καταργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε». 

«Απαξίωσε τα όργανα και χωρίς απόφαση οργάνων ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών. Μία μικρή ομάδα στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση οδήγησε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Από αντιμνημονιακό κόμμα σε μνημονιακό. Υπό αυτές τις αλλαγές που έγιναν δεν μπορεί η Λαϊκή Ενότητα να συνεργαστεί με κανένα μνημονιακό κόμμα», κατέληξε.

«Το ΚΚΕ θα επιθυμούσαμε να είναι μέσα εξ αρχής στην πρωτοβουλία για Λαϊκή Ενότητα, όχι κατ' ανάγκη να προσχωρήσει, αλλά να συνεργαστούμε εκλογικά ή έστω μετεκλογικά, με όποια μορφή επιθυμεί. Δυστυχώς, το ΚΚΕ κρύβεται και αντί να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες, είναι περιχαρακωμένο στα τείχη του Περισσού και βλέπει εχθρούς», πρόσθεσε το στέλεχος του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη.