Για προσπάθεια εξαπάτησης με καλλιέργεια ψευδαισθήσεων από το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο η υπεύθυνη Παιδείας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε σχέση με την αναστολή συγχωνεύσεων των μονοθέσιων σχολείων, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτοντας ότι το υπουργείο Παιδείας εξυπηρετεί τοπικά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου: 

Οι λαϊκιστικές και παλαιοκομματικές λογικές δεν έχουν τέλος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Αυτή τη φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης προβαίνει στην αναστολή συγχωνεύσεων ακόμα και μονοθέσιων σχολείων, γεγονός που πλήττει ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση και δημιουργεί επιπλέον κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού την ώρα που δεν υπάρχουν πιστώσεις.

Την ίδια στιγμή, όπως λέει η κ. Χριστοφιλοπούλου, κατά τα άλλα, ο κ. Κουράκης ψήφισε το Μνημόνιο Τσίπρα που περιέχει την ανάγκη εναρμόνισης της εκπαίδευσης με την έκθεση του ΟΟΣΑ που ορθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον περαιτέρω εξορθολογισμό των τάξεων και των σχολείων.

Αντί του εξορθολογισμού, όμως, το Υπουργείο Παιδείας εξυπηρετεί τοπικά ρουσφέτια πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες παραμένουν με την ψευδαίσθηση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.

Όσο και αν προσπαθούν δεν θα εξαπατήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για το κατάντημα της παιδείας σε μόλις επτά μήνες.

Η εικόνα του αγιασμού θα τους ξεσκεπάσει!