«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα, θα είναι ο κυρίαρχος των εξελίξεων», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως και «μετά τις εκλογές θα πρέπει να συνεννοηθούμε, ευρύτερες δυνάμεις, όπου θα αποφασίσουμε σε κάποια μίνιμουμ σημεία», ενώ πρόσθεσε πως δεν αποκλείονται δυνάμεις, αν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης.

«H χώρα στην δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ανάγκη τις εκλογές αυτή τη στιγμή. Έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί, να βρίσκαμε μια λύση από την παρούσα Βουλή, ώστε σε έναν δεύτερο χρόνο να προχωρούσαμε στις όποιες πολιτικές εξελίξεις» τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν, προφανώς θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα, αυτό κατάλαβα από τις δηλώσεις του κ. Βούτση. Ότι όταν θα χάσει τις εκλογές θα γίνει πάλι ένα αντιμνημονιακό κόμμα. Δεν φτάνει που έφερε ένα μνημόνιο 100 δισ. ευρώ, μας λέει ότι αν χάσει τις εκλογές θα γυρίσει πάλι σε ένα αντιμνημονιακό περιβάλλον δείχνοντας πόσο αξιόπιστη δύναμη είναι και δείχνοντας και τον καιροσκοπισμό και τον πολιτικό οπορτουνισμό», είπε ο κ. Καραγκούνης.

«Αυτό το πρόγραμμα στην πλειοψηφία του είναι φοροεισπρακτικό και κατά δεύτερο λόγο είναι μεταρρυθμιστικό. Εμείς θα μειώσουμε την φορολογία, ισοδύναμα υπάρχουν και θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες συγκεκριμένες προτάσεις» σημείωσε.