Την πεποίθηση ότι η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ότι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν και μετά τις εκλογές διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στον 9,84. 

Σύμφωνα με τον κ.Θεοχαρόπουλο

Πάμε σε μια εκλογική αναμέτρηση η οποία είναι η τέταρτη στα 3,5 τελευταία χρόνια και η τρίτη φορά στις κάλπες το 2015 και η εκτίμησή μου είναι ότι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν και μετά τις εκλογές. Δηλαδή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ύπαρξη κυβέρνησης, όπως και οι αποφάσεις σε σχέση με το πώς θα είναι αυτή η κυβέρνηση. Συνεπώς τα ζητήματα αυτά τα οποία υπήρχαν και οδήγησαν στις κάλπες θα υπάρχουν και μετά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «Το διακύβευμα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση αποτελεσματική και προοδευτική, η οποία θα προχωρήσει επιτέλους στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες χρειάζεται ο τόπος. Βεβαίως θα σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα, θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε αλλαγές με βάση τον κανόνα της ευελιξίας και σε σχέση με όσα έχουν συμφωνηθεί, εκεί που είναι αναποτελεσματικά τα μέτρα, αλλά θα επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας  σιγά σιγά, θα υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Γιατί η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση».  

Σε σχέση με την πιθανή αυτοδυναμία ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε:   

Όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε αυτοδυναμία στην επόμενη κυβέρνηση, θα υπάρχουν τα ίδια ζητούμενα, όπως ήταν και πριν. Συνεπώς από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν αυτοδυναμίες θα πρέπει το πρώτο κόμμα, αν για παράδειγμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασίσει αν θα συγκυβερνήσει με  κόμματα, τα οποία έχουν καθαρά αντιμνημονιακή στάση απέναντι σε ότι έχει συμφωνηθεί στη χώρα και εκτός ευρωζώνης, όπως είναι για παράδειγμα το νέο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας ή θα υπάρξει μια συμφωνία με κόμματα και συμπαρατάξεις, τα οποία θα έχουν μια προοδευτική πολιτική, αλλά η οποία θα ασκείται στο πλαίσιο το ευρωπαϊκό και εντός της ευρωζώνης.

Για την ευρύτερη προοδευτική συμπαράταξη στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε: 

Η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να γίνει; Πιθανόν η ρεαλιστική στροφή του να ενισχύει την αίσθηση αυτή σε ορισμένους. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι όμηρος των αντιφάσεων και των εσωτερικών του προβλημάτων και δεν δείχνει καμία διάθεση να ανοίξει το πεδίο ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο. Από την άλλη, χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα με ταχύτερο ρυθμό οι διαδικασίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ώστε να υπάρξει συνεννόηση και μία ευρεία προοδευτική πλειοψηφία. 

Αναφορικά με πιθανή υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη με την ΔΗΜΑΡ σημείωσε:

Δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη ούτε πληροφόρηση για κάτι τέτοιο και βέβαια επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον πρώην πρόεδρο, ξέρω ότι προσπαθεί να σέβεται τις αποφάσεις της συλλογικότητας και τις όποιες απόψεις να τις αναφέρει μέσα στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έχουμε συνομιλήσει αναλυτικά με τον κ. Κουβέλη για τα όλα τα θέματα και μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο.