«Η αήθης επίθεση του Κώστα Χρυσόγονου στη "Λαϊκή Ενότητα" επιβεβαιώνει ποιος είναι ο κύριος στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος ο κ. Χρυσόγονος είπε «απίστευτα πράγματα» και προσθέτουν:

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «αν η Λαϊκή Ενότητα φέρει ένα ποσοστό της τάξης του 12-15%... το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε μία συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ- ΠΑΣΟΚ» (!). Συνεχίζοντας με τον ίδιο οίστρο, δήλωσε ότι «όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και τόσο μεγαλύτερες, επιτρέψτε μου να πω, είναι και οι πιθανότητες να μπορέσει αυτή η χώρα να ορθοποδήσει» (!!!).

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές:

Αντιλαμβανόμαστε τον φόβο του κ. Χρυσόγονου για το ενδεχόμενο πολύ υψηλής εκλογικής επίδοσης της «Λαϊκής Ενότητας», κάτι που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναπτερώνοντας τις λαϊκές ελπίδες για έξοδο από το μνημονιακό ναρκοπέδιο. Πάει πολύ, όμως, να εγκαλεί τη «Λαϊκή Ενότητα» για τον κίνδυνο επικράτησης των «παραδοσιακών» μνημονιακών δυνάμεων, που πολέμησαν με πάθος το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Δεν ήταν οι βουλευτές και τα στελέχη που σχημάτισαν τη «Λαϊκή Ενότητα», αλλά η κυρίαρχη ομάδα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που πρόδωσαν το ΟΧΙ και συμμάχησαν, στην ψήφιση του ολέθριου, τρίτου Μνημονίου, με ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ- ΠΑΣΟΚ. Η «συγκυβέρνηση» για την οποία μας μιλάει ο κ. Χρυσόγονος υπάρχει ήδη ατύπως από τις 12 Ιουλίου, μόνο που περιλαμβάνει- δυστυχώς- και τον μεταλλαγμένο, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν η «Λαϊκή Ενότητα», αλλά ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του που αποφάσισαν να παίξουν σε μια ζαριά την τύχη της κυβέρνησης, με εκλογές- εξπρές, με τις ευλογίες της Μέρκελ, του Γιούνκερ και του Ντάισελμπλουμ. Όλοι αυτοί χαιρέτισαν αυτή την επιλογή ως ευκαιρία για να «απαλλαγεί» ο Αλέξης Τσίπρας από τα «ενοχλητικά» στοιχεία του κόμματός του και να ανοίξει ο δρόμος και για την επίσημη συγκυβέρνηση με «παραδοσιακά» Μνημονιακά κόμματα, όπως το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ.

«Όσο για το «επιχείρημα» ότι η συρρίκνωση της «Λαϊκής Ενότητας» αποτελεί όρο για να «ορθοποδήσει η χώρα», εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πρωταρχική προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα είναι να απεγκλωβιστεί από τα Μνημόνια και τις ολέθριες επιπτώσεις τους. Κι αυτό απαιτεί να δοθεί ένα ισχυρότατο μήνυμα, με την καταψήφιση όλων των μνημονιακών δυνάμεων, παλιών και νέων και την όσο γίνεται μεγαλύτερη ισχυροποίηση όσων προβάλλουν μια εναλλακτική, προοδευτική λύση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και της εθνικής ανεξαρτησίας. Η ψήφος στη «Λαϊκή Ενότητα» είναι η καλύτερη εγγύηση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος», καταλήγουν τα στελέχη του κόμματος.