«Πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνιζε πως «είναι γνωστό πως με τον κ. Λαφαζάνη μας χωρίζει άβυσσος στις απόψεις μας», παρόλα αυτά όμως «πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε και να βρίσκουμε σημεία σύγκλησης».

Σε αυτό το πλαίσιο άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την άρνησή του να συναντηθεί με τον ίδιο, λέγοντας πως «θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ένας αρχηγός κόμματος να μη θέλει να συμμετάσχει σε συζητήσεις και συννενοήσεις με άλλους αρχηγούς κομμάτων, όχι μόνο για να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση από την παρούσα Βουλή, αλλά και να δούμε πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές». 

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί μη πραγματοποίησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε την άποψη πως η συνεδρίαση πρέπει να γίνει. «Κατά τη γνώμη μας και σύμφωνα με τους συνταγματολόγους του κόμματος μας, απαιτείται βάση συντάγματος να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εάν κάποιοι δεν θέλουν να έρθουν, η θέση τους μπορεί να παραμείνει κενή. Επίσης απαιτείται δεύτερη σύσκεψη για να επιδιώξουμε συμφωνία για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης», είπε και συνέχισε:

Θα πρότεινα να συγκληθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποιος θέλει μπορεί να μην έρθει. Και εάν δεν έρθει θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης. 

Λαφαζάνης: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών

«Οι διαφορές μας είναι αγεφύρωτες ωστόσο έπρεπε να υπάρξει συζήτηση και είχαμε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» σημείωσε ο κ. Λφαζάνης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν να πάρει μια τέτοια απόφαση για εκλογές εξπρές και πρέπει να δόσει ευχέρεια στον ελληνικό λαό να εκφραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερη ενημέρωση, τονισε.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι πρότεινε να ψηφιστεί τώρα η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου.