Για ένα τρίτο μνημόνιο που είναι το προεκλογικό πρόγραμμα του Τσίπρα και των λοιπών μνημονιακών κομμάτων έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το τρίτο μνημόνιο, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια, συνιστά το μετεκλογικό πρόγραμμα του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Το νέο τρίτο μνημόνιο προβλέπει την κατεδάφιση, σχεδόν πλήρη, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ενώ συνεχίζει ανελέητα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό θα είναι το μετεκλογικό θεάρεστο έργο των παλαιών και νέων κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα καταργήσει άμεσα το τρίτο μνημόνιο και τα άλλα μνημόνια επαναφέροντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που αυτά τα μνημόνια καταλύουν.

Απέναντι στη μνημονιακή συναίνεση, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η μόνη, σχεδόν, δύναμη που καλεί όλες τις αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις σε ένα μεγάλο και νικηφόρο αντιμνημονιακό μέτωπο, που συνιστά εγγύηση διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας της χώρας».