current views are: 3

25 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση13:35

Τασούλας: Ανάμεσα στο άχτι και την κοινή λογική οι εκλογές

«Οι εκλογές είναι ανάμεσα στο άχτι και την κοινή λογική», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Δημοσίευση 13:35’
αρθρο-newpost

«Οι εκλογές είναι ανάμεσα στο άχτι και την κοινή λογική», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

«Οι εκλογές είναι ανάμεσα στο άχτι και την κοινή λογική», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τασούλας σημειώνει:

Εκλογές και πάλι; Οκτώ μόλις μήνες μετά τις προηγούμενες, για τις οποίες πήγε γυρεύοντας ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους ΑΝΕΛ, και δύο μήνες μετά το περιλάλητο δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και βύθισε την οικονομία σε χειρότερη ύφεση και απραξία για να διαψευσθούν όσοι αφελώς έλεγαν.. “δεν βαριέσαι, χειρότερα δεν υπάρχουν!”».

Βέβαια, χειρότερα πάντα υπάρχουν. Για φαντασθείτε, λ.χ., να ίσχυε ακόμη ο εκλογικός νόμος του 1864, που όριζε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται σε τέσσερις ημέρες και δικαίωμα “του ψηφοφορείν ανήκει εις πάντας τους πολίτας Έλληνας άνω των 21 ετών, έχοντας ιδιοκτησίαν τινα ή μετερχομένους οιονδήποτε επάγγελμα ή επιτήδευμα”!.

Και συνεχίζει:

Εκλογές λοιπόν! Με τι απολογισμό από τη θητεία της νέας κυβέρνησης; Με αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για την επόμενη τριετία από τα 25 δισ. στα 85 δισ.! Τόσος είναι ο λογαριασμός της αναγκαστικής προσγείωσης του κυρίου Τσίπρα στην πραγματικότητα. που χρειάστηκαν έξι μήνες επιδεινώσεων για να γίνει! Ούτε το προσφυγικό δάνειο του 1924 μαζί με το αναγκαστικό δάνειο του 1926 που αφορούσαν σε κοσμοϊστορικές ανάγκες της Ελλάδος, δεν φόρτωσαν την πλάτη της οικονομίας μας με τόσο βάρος. Και σαν να μη συμβαίνει τίποτε, ο πρωθυπουργός σέρνει και πάλι τη χώρα στις εκλογές για να προσφέρει δήθεν σταθερότητα με νωπή εντολή. Γιατί όμως να τον πιστέψει κανείς; Τι του βγήκε από ό,τι έλεγε με περισσή βεβαιότητα προεκλογικά; Τίποτε! Και γιατί θα τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε βελτιώνοντάς την, ένας που εκβιάζεται και που πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις με το ζόρι, όπως ο ίδιος μάς λέει; Και το μεταναστευτικό, η παιδεία, η υγεία, η κτηνοτροφία, η γεωργία, η ασφάλεια; Τι δείγματα είχαμε παρά απίστευτης χειροτέρευσης;

Ο κ.Τσίπρας “με το τσιγκέλι” παραδέχθηκε πως η μόνη λύση είναι μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Με το τσιγκέλι, όμως, δεν κυβερνιέται μια χώρα. Μόνο χειροτερεύει, όπως και έγινε.

Οι εκλογές δεν είναι ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι τα μεγαλύτερα κόμματα στη σημερινή Βουλή. Είναι ανάμεσα στο άχτι και στην κοινή λογική. Τον Ιανουάριο του 2015 νίκησε το άχτι. Καιρός να ξαναγυρίσουμε στην κοινή λογική. 


σχετικα αρθρα