Της απόφασής του να υπερψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, τόνισε πως «η πατρίδα μας έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, η φωτιά έφτασε στη θάλασσα και έσβησε και τώρα χτίζουμε την Ελλάδα μέσα από την ανάπτυξη. Οι ΑΝΕΛ αποφασίσαμε να κρατήσουμε το τρένο και να μη ρίξουμε την κυβέρνηση. Πιθανώς να είχαμε αποκομίσει κομματικά οφέλη αν δεν ψηφίζαμε τη συμφωνία, αλλά θα είχαμε απόλυτη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Η λύση "δραχμή" δεν υπήρχε, εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές και συγκρουστήκαμε με τους δανειστές».

Στη συνέχεια σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα κρατάνε τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί από την αρχή της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ΑΝΕΛ δεν έγιναν ποτέ μνημονικοί, παραμένουμε στις θέσεις μας, άλλη εναλλακτική θα ήταν η καταστροφή. Εμείς δεν θα υποστείλουμε τη σημαία. Η χώρα θα ξαναπάρει μπροστά. Οι ΑΝΕΛ θα κρατήσουν την πορεία της χώρας σταθερά στις ράγες του τρένου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα συνεργαστούμε μαζί τους. Οποιαδήποτε ψήφος σε συστημικά κόμματα είναι χαμένη ψήφος.

Όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, την ευθύνη της επικοινωνίας θα αναλάβει ο Τέρνες Κουίκ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης θα είναι επικεφαλής του επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος.