Γράφει ο Ορεστης Αποστολόπουλος

Η θετική απάντηση ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ στην πρόταση για συμπόρευση από τη Φώφη Γεννηματά έχει και τις δυσκολίες της. Με τη ΔΗΜΑΡ τα πράγματα φαίνονται πιο εύκολα καθώς φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για την πρώτη θέση στην Αχαία από τον κύριο Νίκο Τσούκαλη.

Έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ στην Αχαία δεν είχε καταφέρει στις εκλογές του Ιανουαρίου να εκλέξει βουλευτή. Η ΔΗΜΑΡ ίσως πάρει άλλη μία πρώτη θέση σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Τα βασικά προβλήματα είναι με το ΚΙΔΗΣΟ όπου αναμένονται πολλά στελέχη που βρίσκονταν παλιά στο ΠΑΣΟΚ και αποχώρησαν για το κόμμα του κυρίου Παπανδρέου να θελήσουν να καταλάβουν πρώτες θέσεις σε κάποιες περιφέρειες.

Ο κ. Σαχινίδης θα επιθυμούσε να είναι πρώτος στη λίστα του νομού Λαρίσης (ούτε εκεί το ΠΑΣΟΚ είχε εκλέξει βουλευτή) και ο κύριος Θάνος Μωραίτης επίσης θα ήθελε την πρωτιά στην Αιτωλοακαρνανία (χωρίς βουλευτή και εκεί το ΠΑΣΟΚ) ενώ ακόμη δεν είναι γνωστές οι διαθέσεις του κυρίου Καρχιμάκη.

Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ήδη προκαλέσει την οργή του κυρίου Βενιζέλου ο οποίος όμως ελάχιστα θα μπορέσει να κάνει απ την στιγμή που η κυρία Γεννηματά έχει επικαλεστεί την ενότητα του χώρου. Ταυτόχρονα υπάρχει και η πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και της κυρίας Διαμαντοπούλου και του κυρίου Φλωρίδη και του Γιάννη Ραγκούση με τον οποίον ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κοντραριστεί πολύ σκληρά.