Στην αναγκαιότητα της σύγκλησης του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον Real Fm, ενώ έκανε εκ νέου λόγου για συσπείρωση του κεντρώου χώρου.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά:

Θεωρώ ότι θα πρέπει οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Είναι αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προβλέπεται και θα πρέπει να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης υπεύθυνα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν και να ακουστεί για άλλη μια φορά γιατί από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει Κυβέρνηση και ποιος φέρει την ευθύνη.Είμαι εναντίον της κωλυσιεργίας, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση γιατί η αβεβαιότητα και η αστάθεια δεν βοηθούν τη χώρα, όμως θα πρέπει να γίνει αυτή η τελευταία προσπάθεια και θα πρέπει όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού, γεγονός ότι αυτή η Βουλή με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής
 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για την εγκατάλειψη της προσπάθειας για εκλογές από αυτή την Βουλή:

Γιατί εγκαταλείπεται μια Βουλή, που έχει το λιγότερο 220 βουλευτές που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία;    Ποιος γυρίζει την πλάτη; Είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού το γεγονός ότι αυτή η Βουλή με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να δώσει μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και οδηγούμαστε σε ένα ακόμη μήνα αδράνειας, αβεβαιότητας, αστάθειας. Ένα μήνα που θα έχει κόστος, που θα προστεθεί στα 14 δις του Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.


Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά τόνισε: 

Πρόκειται για μια επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Όλες οι δημοσκοπήσεις πριν σταματήσουν το καλοκαίρι, έδειχναν άνοδο και συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και το κλίμα που εισπράττω σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, είναι ότι υπάρχουν επιστροφές στο ΠΑΣΟΚ και ότι υπάρχουν άνθρωποι που είχαν φύγει τα προηγούμενα χρόνια και γυρίζουν την πλάτη τους στο ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέφουν στο σπίτι τους, στην κοίτη τους. Και αυτό είναι ολοφάνερο όπου κι αν κοιτάξετε.Οι δημοσκοπήσεις έχουν σταματήσει μέσα στον Αύγουστο και εγώ αναρωτιέμαι τι είναι αυτά τα δημοσιεύματα; Ποιος τις έκανε;Εγώ νομίζω ότι κάποιος προσπαθεί να βάλει ένα κόφτη σε αυτή την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι πάρα πολύ ορατό ότι κατά χιλιάδες γυρίζουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φάνηκε η πολιτική εξαπάτηση.

Σε σχέση με τις προσκλήσεις που έχει απευθύνει για συσπείρωση, η κ. Γεννηματά ανέφερε: 

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επανασυσπείρωση αυτού του χώρου και την ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου. Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επανασυσπείρωση του χώρου και την ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου, εναλλακτικού, που θα μπορέσει να δώσει βιώσιμη λύση μετά τις εκλογές. Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, πως θα κυβερνηθεί η χώρα με σταθερότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αυτές μας οι προσπάθειες έχουν βρει απήχηση και ανταπόκριση, κυρίως στη βάση. Από κάτω ξεκινήσαμε. Γιατί αυτό ήταν το λάθος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς απευθυνθήκαμε στη βάση. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η θετική αντίδραση και ανταπόκριση που υπήρχε χτες από το ΚΙΔΗΣΟ, θα υπάρξει επικοινωνία.