Για κομματικά ρουσφέτια, «χτίσιμο του κομματικού κράτους» και «βόλεμα» των συντρόφων στα λιμάνια κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών αναφέρει:

Η παραιτηθείσα Κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προχωρήσει, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, στο ξήλωμα των διοικήσεων 10 περιφερειακών λιμανιών διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, επιδιώκοντας να τακτοποιήσει και τα τελευταία κομματικά της ρουσφέτια. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο.

«Είναι φανερό ότι, ακόμα και τώρα, για την παραιτηθείσα Κυβέρνηση προέχει το “χτίσιμο του κομματικού κράτους” και το “βόλεμα των συντρόφων”, παρά η ανάπτυξη της χώρας. Η αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από τα προσωπικά κριτήρια του παραιτηθέντος αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και απερχόμενου από την ενεργό πολιτική, κ. Δρίτσα. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη την εναντίωσή του στο μοντέλο των αποκρατικοποιήσεων και έχει δεσμευτεί δημόσια “για το σταμάτημά τους”», σημειώνει και καταλήγει:

Καλούμε την παραιτηθείσα Κυβέρνηση να ακυρώσει την προωθούμενη αντικατάσταση των συγκεκριμένων διοικήσεων. Την καλούμε, έστω και τώρα, να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο. Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σύντομα ημερομηνία λήξης».