Κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA τόνισε πως «από τη στιγμή που υπάρχει ο φόβος για κατάρρευση της οικονομίας, δεν κάνουμε εκλογές. Αυτή είναι η πρότασή μας: Καταγράφουμε τις ανάγκες της οικονομίας, τις λύνουμε και όταν δούμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη στήριξη της Βουλής, τότε προσφεύγουμε σε κάλπες».

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως η προεκλογική αντιπαράθεση, ενδεχομένως να αποδειχθεί «το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία».

«Κυκλοφορώ στην Αθήνα και βλέπω ότι καταρρέει. Όλοι περίμεναν τον Σεπτέμβριο για νέα αρχή και τώρα τους λέμε πως θα συνεχιστεί η κατάστασή τους. Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν στον κ. Τσίπρα την ανασφάλεια που τους προκάλεσε» είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε την κριτική του απέναντι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν εκλογές.

«Υπάρχουν κάποια στελέχη δομημένα σε στενό κομματικό χώρο που νομίζουν πως η πολιτική είναι να κάνεις εκλογές συνέχεια. Δεν είναι αυτό πολτική. Πολιτική είναι να λαμβάνεις αποφάσεις. Φοβάμαι πως ακόμα και να κερδίσει ο κ. Τσίπρας θα βρει μία αφορμή ώστε να ξανακάνει εκλογές» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα μετεκλογικά σενάρια υποστήριξε πως «δεν αισθάνομαι άνετα ούτε σε συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας βαρύνεται για την κατεδάφιση της χώρας. Όχι για τα μεγάλα πράγματα που έλεγε, αλλά τα μικρά που έμεναν ασυντόνιστα, όλα στο χάος. Δείτε το μεταναστευτικό».

Κριτική άσκησε και στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Δεν ξεχνώ ότι ήταν βουλευτής, υπουργός και έπαιρνε αποφάσεις και αυτός. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για την κρίση. Δεν είναι κρίση της χώρας, είναι κρίση του πολιτικού συστήματος. Αλλά δεχόμαστε ότι εμείς είμαστε η λύση, η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία της χώρας που λέει ότι πρέπει να μπουν στα πράγματα αυτοί που έχουν δουλέψει, αυτοί που έχουν βασανιστεί αυτοί που ανέβηκαν σκαλοπάτι – σκαλοπάτι». 

Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στην επίμαχη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά το δημοψήφισμα. 

«Την ημέρα που συναντηθήκαμε ήταν ο κ. Τσίπρας στο εκκρεμές. Το οποίο διορθώθηκε όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε όλο το βάρος απέναντι στα κακά σενάρια και στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Φοβάμαι ότι τη διεκπεραίωση της εθνικής υπόθεσης από κει και μετά ότι δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο» επεσήμανε.