Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
 
Να ικανοποιήσει όλες τις τάσεις της ΝΔ προσπάθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην στελέχωση της επιτροπής εκλογικού αγώνα. Όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά της ΝΔ κατανοοούν τώρα γιατί τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε τόσο με τους πρώην πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη.
 
Μετά την δεδομένη στροφή προς το κέντρο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέλεξε στην επιτροπή εκλογικού αγώνα  στελέχη από το καραμανλικό στρατόπεδο όπως οι Βλάχος και Στυλιανίδης, το σαμαρικό στρατόπεδο όπως Βορίδη και Γεωργιάδη και το μητσοτακικό στρατόπεδο όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριακος Μητσοτάκης.
 
Η στόχευση του Βαγγέλη Μειμαράκη δεν ήταν άλλη από το να δείξει κυρίως στη βάση του κόμματος ότι η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές ενωμένη και χωρίς τις εσωκομματικές γκρίνιες που την ταλάνιζαν επί προεδρίας Σαμαρά που κυρίως τα στελέχη της «μητσοτακικής πτέρυγας» είχαν εκπαραθυρωθεί.
 
Παράλληλα, στην Επιτροπή συγκαταλέγονται όλοι οι δελφίνοι της Νέας Δημοκρατίας και όσοι έχουν εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν ρόλο στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Όλγα Κεφαλογιάννη.
 
Ωστόσο παρά τις κινήσεις Μειμαράκη τα στελέχη του λεγόμενου «σαμαρικού μπλόκ» δηλώνουν προβληματισμένα από την απότομη στροφή του κόμματος στο κέντρο. Μάλιστα κάποιοι εξέφρασαν την άποψη αυτή και στα όργανα του κόμματος σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον πρόεδρο του κόμματος να δηλώσει αν αποδοκιμάζει την επιλογή Σαμαρά για την γραμμή του κόμματος ή όχι.
 
Τα ίδια στελέχη αντιδρούν και στην επιλογή της νέας ηγεσίας να στηρίξει ανοιχτά η ΝΔ την συμφωνία στην Bουλή καθώς έτσι ακυρώθηκε μέρος της αντιπολιτευτικής τακτικής των γαλάζιων στελεχών.
 
Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει στείλει σαφές μήνυμα ότι αυτές οι απόψεις οδηγούν σε εσωστρέφεια και κάλεσε μέσω συνεργατών του αρχικά τα στελέχη να συμορφωθούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και κατ ιδίαν συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με το σύνολο των βουλευτών που συμμετέχουν στην επιτροπή εκλογικού αγώνα.
 
Όπως διατείνονται πηγές κοντά στην ηγεσία ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει ως στόχο την συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων αλλά και εκείνους που επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και κατανόησαν τώρα ότι εξαπατήθηκαν.
 
«Μια παράταξη εμφανίζεται συγκροτημένη και έτοιμη να αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας και αυτή είναι η ΝΔ» δηλώνει στο newpost στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ , δίνοντας έτσι και το σύνθημα με το οποίο θα πορευθεί η ΝΔ στον δρόμο προς τις εκλογές.