current views are: 6

25 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση19:52

Φλαμπουράρης: Θα στηρίξουμε τη συμφωνία ακόμα και ως αντιπολίτευση

Να υποβαθμίσει την αντιπαράθεση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο απερχόμενος υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα εσωκομματικά, ενώ αναφέρθηκε τόσο στη συμφωνία όσο και στις επερχόμενες εκλογές.

Δημοσίευση 19:52’
αρθρο-newpost

Να υποβαθμίσει την αντιπαράθεση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο απερχόμενος υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα εσωκομματικά, ενώ αναφέρθηκε τόσο στη συμφωνία όσο και στις επερχόμενες εκλογές.

Να υποβαθμίσει την αντιπαράθεση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο απερχόμενος υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα εσωκομματικά, ενώ αναφέρθηκε τόσο στη συμφωνία όσο και στις επερχόμενες εκλογές και διαμήνυσε πως το κόμμα θα στηρίξει τη συμφωνία ακόμα και ως αντιπολίτευση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Φλαμπουράρης, σημείωσε πως «δεν υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφύλιος είναι μία κατά μέτωπο σύγκρουση για την οποία χρειάζεται να συμμετέχουν δύο. Αποχώρησαν από το κόμμα κάποια στελέχη που επέλεξαν τον δικό τους δρόμο.  Θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα του κάθε συντρόφου να ακολουθήσει το δρόμο του.  Εμείς θέλουμε από τη μία διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και δεν θέλουμε να γίνουμε βορά σε όσους θέλουν να μας βλέπουν να μαχόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει η Λαϊκή Ενότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, και επανερχόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι το κόμμα «δεν φυλλορροεί. Δεν αποχωρεί κανείς από το κόμμα, ακόμα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής που χθες παραιτήθηκε είπε ότι παραμένει στο κόμμα και θα δώσει τη μάχη μέσα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ πιστεύω ότι στην πορεία ότι όλος αυτός ο κόσμος άμα δει πως εμείς προχωράμε και αυτά που λέμε αρχίζουμε να τα προχωράμε, θα δραστηριοποιηθεί στην πορεία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία υποστήριξε πως έχει αρκετά επώδυνα σημεία. «Αλλά είμαστε οι μόνοι που θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή αυτών που θίγονται περισσότερο, των νέων και των ανέργων» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Θεωρούμε ότι είμαστε μία δύναμη που την εμπιστεύεται ακόμα ο ελληνικός λαός. Είμαστε η δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πράγματα και γιατί δώσαμε μάχη να αποφύγουμε μία άτακτη χρεοκοπία και την κερδίσαμε αυτή τη μάχη. 

Ως προς τις διαπραγματεύσεις, επεσήμανε πως «δώσαμε μάχη σκληρή και επιμείναμε σε δύο κρίσιμα ζητήματα: Στη χρηματοδότηση του προγράμματος και το χρέος, και σε αυτά δώσαμε τη μάχη. (…) Είναι θετικό το πρόσημο της διακυβέρνησής μας και θα γίνει ακόμα ποιο θετικό εάν ο λαός μας δώσει την ψήφο του για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε». 

«Έτσι κι αλλιώς η πρότασή μας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας. Ταυτόχρονα όμως θα πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που θα ελαφρύνουν τα αδύναμα οικονομικά στρώματα» είπε αναφερόμενος στο προεκλογικός πρόγραμμα που καταρτίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών, λέγοντας πως «τα 3 εκατ. στρέμματα γης που ανήκουν στο δημόσιο, να δοθούν μέσα από την κοινωνική οικονομία σε μία αξιοποίηση που θα επιτρέψει να αυξηθεί το εισόδημα των αγροτών». 

«Από τη στιγμή που θα έχουμε αρκετό πρωτογενές πλεόνασμα θα επιδιώξουμε να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένες πτυχές της συμφωνίας που πλήττουν τα κατώτερα στρώματα. Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιδιώξουμε αύξηση του δανεισμού μέσω ΜμΕ για να μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο» είπε ακόμα.

Πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει στην επερχόμενη αναμέτρηση.  «Ούτε καν περνάει από το μυαλό μας το ενδεχόμενο να μην είμαστε πρώτο κόμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα, δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις» υποστήριξε.

Πάντως είπε πως «δεν είναι δυνατό να μη στηρίξουμε μία συμφωνία την οποία έχουμε φέρει». 

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός άλλαξε τη στάση του, υπογράμμισε: 

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι δώσαμε μία πραγματική μάχη, ήμασταν οι μόνοι που κάναμε ουσιαστική διαπραγμάτευση και φτάσαμε μπροστά σε ένα δίλημμα. Τότε όμως η πλειοψηφία ζήταγε συμφωνία την οποία και φέραμε, αν και έχει αρνητικά στοιχεία. Ήμασταν μπροστά σε ένα δίλημμα, και επιλέξαμε μπροστά στο αδιέξοδο την καλύτερη δυνατή λύση. 

Αρνήθηκε ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «όπως είπαν και οι ίδιοι δεν έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση, αλλά στην Ελλάδα. Τι να τους ευχαριστήσουμε. Εάν ακούσετε τι είπε σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης (…) Πρέπει το πολιτικό σύστημα να ανακτήσει τη δυνατότητα να γίνει αποδεκτό από τον ελληνικό λαό… Εάν συνεχιστεί αυτή τακτική της αντιπολίτευσης θα έχουμε πρόβλημα. Εμείς κάναμε πολιτική αντιπολίτευση. Μιλήσαμε πολιτικά». 

Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης, «θα μπορώ να τοποθετηθώ μόνο όταν έχω μπροστά μου το πολιτικό σκηνικό όπως αυτό θα διαμορφωθεί (…) Δεν θα συνεργαστούμε πάντως με κόμματα νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης». 

Απαντώντας στα όσα είπε  η Πρόεδρος της Βουλής για τον ίδιο και τον Γιάννη Στουρνάρα τόνισε: 

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την κ. Κωνσταντοπούλου. Αυτά που είπε η Πρόεδρος της Βουλής δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αυτός ο διάλογος. Με λειπεί το γεγονός αυτό, ότι είπε και δεν θέλω να συζητήσω, δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί δεν έχει νόημα. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει και ο κόσμος βλέπει, δυστυχώς. 

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του για τον κ. Βαρουφάκη. Απαντώντας σε μία αποστροφή του λόγου του τέως υπουργού Οικονομικών ότι «εάν ο κ. Τσίπρας άλλαζε οικονομική πολιτική θα επέστρεφε στα ψηφοδέλτια του κόμματος», ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε: 

Γιατί, τον κάλεσε κανείς; 

Είπε ακόμα ότι «κατά τη γνώμη μου έπρεπε να γίνουν οι εκλογές από τις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 


σχετικα αρθρα