Ως «χαβαλετζή πολιτικό» χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Μιλώντας το πρωί στο Mega η κυρία Τζάκρη σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη το τελευταίο διάστημα ρίχνοντας του ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την τροπή των διαπραγματευσεων.

«Δεν μασάω τα λόγια μου. Εκτιμώ ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την τροπή που πήρε η διαπραγμάτευση είναι και το θέμα της επιλογής του κορυφαίου προσώπου της διαπραγμάτευσης που ήταν ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος κατά την άποψή μου ήταν ένας χαβαλετζής πολιτικός. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνει την πισίνα του στην Αίγινα και θεωρεί ότι όταν του κάνουν κριτική είναι γιατί τον φθονούν, γιατί τον ζηλεύουν». 

Σε σχόλιό της για τις εκλογές η κυρία Τζάκρη ανέφερε πως «αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση, θα πρέπει να επιστρέψουμε σε ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν βοήθησαν και πολύ τη χώρα»

Πάντως τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοδύναμος θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστεί με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ

«Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία, αλλάζοντας με ισοδύναμα τα πιο σκληρά μέτρα», είπε.

Τέλος η κυρία Τζάκρη ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει ποτέ για δραχμή ενώ εξήγησε ότι αυτοί που αποχώρησαν από το κόμμα ήταν η κομμουνιστική τάση.