Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Η γηραιά αλεπού της ελληνικής διπλωματίας αλλά και της πολιτικής ζωής, ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Υπουργείο Εξωτερικών, έστω και ως υπηρεσιακός

Μπορεί, δημοσίως, τα κόμματα να αντιπαρατίθενται για τη διεξαγωγή του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο οι μεταξύ τους ζυμώσεις ενόψει της συγκρότησης υπηρεσιακής κυβέρνησης βρίσκονται σε πληρη εξέλιξη. Και το όνομα του κ. Μολυβιάτη είναι από τα πρώτα που γράφτηκε στο χαρτί για την κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου

Συμφωνία φαίνεται ότι επιτυγχάνεται και για το πρόσωπο του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών. Ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και με πλήρη γνώση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές θα αναλάβει να οδηγήσει το σκάφος στον ένα μήνα μέχρι τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Όχι τυχαία, τον ίδιο ακριβώς ρόλο είχε κληθεί να διαδραματίσει, στην επίσης υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012, ο Γιώργος Ζανιάς, επίσης τότε επικεφαλής του ΣΟΕ! 

Για τις θέσεις των υπουργών Εσωτερικών ακούγονται τα ονόματα των Αντ. Μανιτάκη και Σπύρου Φλογαϊτη ενώ για το Δικαιοσύνης θα αναβαθμιστεί ο σημερινός υφυπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως το ενδιαφέρον για τις νέες κυβερνητικές θέσεις είναι μεγάλο και σχετικά αιτήματα λέγεται ότι καταφθάνουν σε Μαξίμου, Προεδρικό Μέγαρο και Συγγρού. Προφανώς είναι ελκυστικό να είσαι υπουργός, έστω και υπηρεσιακός.