Επίθεση εναντίον του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποστηρίζοντας ότι το δημοσιογραφικό συγκρότημα έχει αναλάβει το ρόλο της υπερασπιστή της κυβέρνησης και τη «βρώμικη δουλειά» για τη σπίλωση της Λαϊκής Ενότητας».

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Ο ΔΟΛ σε ρόλο σωματοφύλακα του… ΣΥΡΙΖΑ! - Βιομηχανία σπίλωσης της Λαϊκής Ενότητας» αναφέρονται τα εξής:

Τρίβουν τα μάτια τους και δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν εσχάτως οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου. Το εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν συγκρότημα Λαμπράκη, που μέχρι χθες πρωτοστατούσε στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, φέρεται ωσάν να έχει αναλάβει εργολαβικά την “υπεράσπιση” της κυβέρνησης και τη “βρώμικη δουλειά” για τη σπίλωση της Λαϊκής Ενότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Πρόσφατα, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είχε το θράσος να μιλήσει για “Αριστερή Αποστασία” στο κύριο άρθρο της, με αφορμή τη συγκρότηση της “Λαϊκής Ενότητας”. Χθες, η ίδια εφημερίδα μιλάει, με το πρωτοσέλιδο, οκτάστηλο τίτλο της, για… “Καρφιά και λάσπη μεταξύ πρώην συντρόφων”, υποστηρίζοντας ότι η “Λαϊκή Ενότητα” έχει επιλέξει ως κύριο, αν όχι και μοναδικό αντίπαλο την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά μάλιστα στο δημοσιογραφικό ατόπημα να βάζει στο στόμα ανώνυμων “στελεχών της Λαϊκής Ενότητας” εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, χωρίς να επικαλείται ούτε μία δημόσια τοποθέτηση».

Η προσπάθεια αυτή θα γίνει μπούμπερανγκ για τους εμπνευστές της. Η “Λαϊκή Ενότητα” δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και της εθνικής ανεξαρτησίας. Εχθροί της είναι τα Μνημόνια, οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες που χαντάκωσαν τη χώρα, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και οι ξένοι συνεταίροι τους.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν, ωστόσο, για την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνονται άνετα με την απλόχερη υποστήριξη που τους παρέχουν εσχάτως οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες; Δεν έχουν τίποτα να πουν γι' αυτή την εκστρατεία σπίλωσης μιας αριστερής, προοδευτικής δύναμης, η οποία, μάλιστα, γίνεται στο όνομα της υπεράσπισής τους; Επιχαίρουν άραγε για το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ίδια εφημερίδα σήμερα και αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι “εταίροι” χειροκροτούν τη “βίαιη ωρίμανση” του ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε την “αποχώρηση των ακραίων φωνών της δραχμής” και άνοιξε το δρόμο για πιο “αξιόπιστη” εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών; Και πως θα πείσουν τον ελληνικό λαό ότι εννοούν να βάλουν χέρι στη διαπλεκόμενη μιντιοκρατία, όταν συνεχίζεται αυτή η “ανίερη συμμαχία” με κορυφαίους εκπροσώπους της;