ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου: Τελευταίο μας μέσο η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2015, 18:58 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2015, 18:58
Χαραλαμπίδου: Τελευταίο μας μέσο η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα
Facebook Twitter Whatsapp

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι το τελευταίο μας μέσο, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι το τελευταίο μας μέσο, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε πως «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι το τελευταίο μέσο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα και κυρίως από τα οικονομικά αδιέξοδα, τα οποία βιώνει και η χώρα και οι πολίτες. Δεν είναι το πρωταρχικό μας όπλο αυτό».

Αναφερόμενη στη σχέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Λαϊκή Ενότητα, διευκρίνισε πως «μπορούμε και μέσα και έξω από τη Βουλή, να συναντηθούμε με όλες εκείνες τις δυνάμεις που με συνέπεια και σταθερότητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αντιπάλεψαν τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Θεωρώ ότι η Λαϊκή Ενότητα, πρέπει να απευθύνει -κι έχει απευθύνει- ένα μαζικό, πλατύ, ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες, τις κοινωνικές ομάδες και τους ανθρώπους προσωπικά ως μονάδες, που με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2010 και μετά έχουν αντιπαλέψει τις μνημονιακές πολιτικές. Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι η κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει την κατεύθυνσή του και απεμπλακεί από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, βεβαίως υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Θεωρώ ότι δεν θα το κάνει. Η στροφή που έχει πάρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην κομματική και οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αμετάκλητη».