current views are: 6

26 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση15:26

Νέα σύσταση της Θεσμών και Διαφάνειας ανακοίνωσε η Κωνσταντοπούλου

Νέα σύσταση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανακοίνωσε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοσίευση 15:26’
αρθρο-newpost

Νέα σύσταση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανακοίνωσε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε μια κίνηση έκπληξη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις εργασίες της Βουλής, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, βασιζόμενη σε άρθρα του Κανονισμού της Βουλής και πατώντας στην επιλογή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μην γνωστοποιήσει τους αντικαταστάτες τριών μελών της Θεσμών και Διαφάνειας (οι κ.κ. Μακρή και Πετράκος άλλαξαν κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ η κ. Γεροβασίλη υπουργοποιήθηκε), η Πρόεδρος προχώρησε στην ανασύσταση της επιτροπής.

Με δεδομένο μάλιστα ότι για να μπορέσει να συγκληθεί η επιτροπή απαιτείται η παρουσία του ενός τετάρτου των μελών της (πέντε δηλαδή από τους είκοσι), η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε ρελάνς και τοποθέτησε τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πάντως η συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να διακοπεί προκειμένου να διαπιστωθεί αργότερα αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις (η παρουσία μελών) για να γίνει κανονικά η συνεδρίαση. 

Μέχρι στιγμής, παρόντες στην Επιτροπή βρίσκονται πέρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και ο κ. Κώτσιας (αντικατέστησε τον κ. Πετράκο), ενώ αν στη συνέχεια εμφανιστεί άλλος ένας θα συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των πέντε προκειμένου η επιτροπή να ζητήσει τα πρακτικά της συνάντηση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να λάβει απόφαση για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Π.Τ.


σχετικα αρθρα