Για «κομματικά ρουσφέτια» καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή τον ορισμό νέας Διοίκησης του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης (ΕΚΧΑ).

Σε ανακοίνωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιδιώκει να τακτοποιήσει και τα τελευταία κομματικά της ρουσφέτια και σε δήλωσή του τονίζει πως «είναι φανερό ότι, ακόμα και τώρα, για την παραιτηθείσα, «αριστερή» -κατά τ’ άλλα- Κυβέρνηση προέχει το “χτίσιμο του κομματικού κράτους” και το “βόλεμα των συντρόφων”, παρά η ανάπτυξη της χώρας». 

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη η λειτουργία της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση, έχει ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο για την υλοποίηση επενδύσεων και μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν μπορεί να εξαρτάται από τα ρουσφετολογικά κριτήρια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο, όπως άλλωστε έκανε και με την πρόσφατη απόφασή της να προχωρήσει μέσω ΤΑΙΠΕΔ, στο ξήλωμα των διοικήσεων 10 περιφερειακών λιμανιών διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος» τονίζει ο κ. Αυγενάκης.