«Η χώρα θα πρέπει αν έχει κυβέρνηση που θα αποφασίζει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την εναρκτήρια προεκλογική του ομιλία στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη

«Εμείς ξέρουμε, εμείς μπορούμε», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε τα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης ότι «μπροστά τους ήταν οι καρέκλες της εξουσίας, ήταν οι αρχηγοί ενός διψασμένου κομματικού στρατού. Ήταν έτοιμοι να κάνουν το δικό τους πλιάτσικο στη χώρα. Διόριζαν συγγενείς και φίλους, εξυπηρετούσαν κομματικές υποχρεώσεις, αλλά δεν κυβερνούσαν».

Επιτιθέμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «δεν έχει υπάρξει ανάλογο παράδειγμα στην πολιτική ιστορία, μόλις λίγους μήνες μετά τη σαρωτική του επικράτηση, να ομολογεί ότι όλες οι επιλογές του ήταν σκάρτες».

Επεσήμανε παράλληλα, αναφερόμενος στο Ποτάμι, πως κατάφερε κι έβαλε νέους όρους στο παιχνίδι κι αυτό «σε μια Βουλή καθημαγμένη από τα μνημόνια και τις παλιές αντιθέσεις».

«Υπήρξε ένα Κίνημα που δεν φοβήθηκε να βγει στο δρόμο και να φωνάξει ‘’ναι στην Ευρώπη’’. Γιατί το Ποτάμι δεν είχε εκκρεμότητες με το παρελθόν, δεν είχε γραμμάτια, ούτε απωθημένα» είπε και πρόσθεσε: 

Η επιτυχία μας ήταν ότι γίναμε η δύναμη που τελικά κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Το Ποτάμι προβάλλει σήμερα ως το πιο ανανεωτικό, άφθαρτο κι ανοιχτό κόμμα. Ως το κίνημα που έχει λύσεις, που διαθέτει στελέχη με γνώση κι εμπειρία, δοκιμασμένα στην πραγματική ζωή κι όχι στην εικονική πραγματικότητα.  Ως το κίνημα που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας και της παραγωγής.

«Κάνουν ένα λάθος αυτοί που μας κατατάσσουν στα συστημικά κόμματα. Εμείς δεν ήμασταν στο πάρτι. Εμείς δεν ήμασταν στα γραφεία της διαπλοκής και της διαφθοράς. Εμείς ήρθαμε μετά τα μνημόνια, δεν ήμασταν κόμμα των μνημονίων. Δεν ήμασταν οι κληρονόμοι που τα βρήκαμε όλα έτοιμα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την ανησυχία του για την οριστική σωτηρία της χώρας, όπως είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ψέματα στους πολίτες. «Η μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης», ανέφερε. 

«Καταγγείλαμε στη Βουλή ότι υπάρχει σχέδιο στην κυβέρνηση για πραξικοπηματική επιστροφή στη δραχμή. Μας διέψευσαν και μας απείλησαν με εισαγγελείς. Για να αποκαλυφθεί, στη συνέχεια, ότι το σχέδιο δεν ήταν μόνο του Γιάνη και του Λαφαζάνη, αλλά και του ίδιου του Τσίπρα, ως εναλλακτικό σχέδιο άμυνας στους «κακούς ξένους», είπε σ’ άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για λανθασμένες επιλογές υπουργών, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τους οποίους αποστασιοποιείται.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε τηλεοπτικό διάλογο και έκλεισε την ομιλία του με μήνυμα αισιοδοξίας προς τα στελέχη του: «Είμαστε η μαγιά μιας Ελλάδας οικονομικά ισχυρής και κοινωνικά δίκαιης. Δε θα δώσουμε μάχες οπισθοφυλακής για να μοιράσουμε τη φτώχεια. Θα δώσουμε μάχη για να μοιράσουμε δικαιότερα τον πλούτο. Η Ελλάδα όμως μπορεί να αλλάξει. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Αρκεί να βγουν μπροστά οι άνθρωποι της δουλειάς. Και να φύγουν οι άεργοι - υπουργοί, χωρίς κανένα ένσημο οι παράγοντες κι οι παραγοντίσκοι, που πειραματίζονται στην πλάτη του κόσμου. Γιατί αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπουν μπροστά οι προδομένοι από τα ψέματα των παλιών κομμάτων».