Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί πως «αφήνει πίσω της έναν αγροτικό τομέα καθημαγμένο και σε πλήρη κατάρρευση», εξαπέλυσε η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Σε δήλωσή της η κ. Αραμπατζή τονίζει πως «η αβελτηρία της κυβέρνησης δεν τελειώνει δυστυχώς στη μηδενική παραγωγή έργου, αλλά φτάνει ως την πλήρη αδυναμία της έγκαιρης καταβολής των ήδη δεσμευμένων κοινοτικών πόρων στον αγροτικό μας κόσμο».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, μέχρι σήμερα εκκρεμούν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 για τους κτηνοτρόφους, αλλά και εκκαθαρίσεις προηγούμενων ετών, οι πληρωμές φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης ζωικής και φυτικής παραγωγής συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκατ. ευρώ, 40 εκατ. ευρώ από τις δικαιούμενες πληρωμές αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2014 και οι καταβολές των πληρωμών για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό σκέλος της αγροτικής οικονομίας, η κα Αραμπατζή καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει απάντηση «γιατί 100 εκατ. ευρώ των Επενδυτικών Σχεδίων Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων παραμένουν ακόμα σε λιμνάζοντα νερά».