current views are: 4

26 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση19:30

Κωνσταντοπούλου: Εγώ δεν παρέδωσα τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές

Νέα επίθεση κατά της απερχόμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Δημοσίευση 19:30’
αρθρο-newpost

Νέα επίθεση κατά της απερχόμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Νέα επίθεση κατά της απερχόμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κηρύσσοντας τη ματαίωση (λόγω έλλειψης απαρτίας) της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, ως Προέδρου της Βουλής, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» «αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους. Ως Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκα να παραδώσω την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές άφησε και κατά του Αλέξη Τσίπρα καθώς σχολίασε ότι «ορισμένοι που δεν εμφανίζονται στην Βουλή γυρνούν στα ιδιωτικά κανάλια απαγγέλλοντας την αντιστροφή των δεσμεύσεών τους».

Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση», κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Ζήμενς, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.


σχετικα αρθρα