Έλλειψη απαρτίας διαπιστώθηκε και στη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς όπως και το απόγευμα προσήλθαν μόλις τρεις βουλευτές.  

Πρόκειται για τους εκπορσώπου της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η Ραχήλ Μακρή, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου που αντικατέστησε τον Θανάση Πετράκο και ο Θωμάς Κοτσιάς.

Παρ’ ότι η απογευματινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ώστε να σχηματισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να ληφθεί η απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. 

Το γεγονός κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας: «Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον». Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαίρεσε τους βουλευτές οι οποίοι κλήθηκαν τελευταία στιγμή να παραστούν.

Ακόμα, τόνισε ότι η κοινωνία παραμένει άγρυπνη και «θα δώσει ένα μάθημα σε όσους θέλησαν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε» και πρόσθεσε πως «κάποιοι δολοφονούν τη Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα της λαϊκής κυριαρχίας».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής, με απόφαση της που είχε αναρτηθεί στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, είχε προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και όρισε τη νέα σύνθεση της.

Επικαλούμενη το άρθρο 29 παράγραφος 5 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε περίπτωση που δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τα κόμματα τους αντικαταστάτες των μελών της Επιτροπής ο πρόεδρος της Βουλής ορίζει τους βουλευτές που θα μετέχουν σε κάθε σύνθεση του Τμήματος, λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν προτίμηση τους», η κ. Κωνσταντοπούλου επανασυγκρότησε τη νέα 20μελή σύνθεση της Επιτροπής Θεσμών ως εξής:

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, Όλγα Βαλαβάνη, Όλγα Βαλαβάνη, Γιάνης Βαρουφάκης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας, Νίκος Φίλης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιάννης Τραγάκης, Νίκη Κεραμέως, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Πετράκος, Μιχάλης Αρβανίτης, Σπύρος Λυκούδης, Μανώλης Συντυχάκης, Νικόλαος Μαυραγάνης και Γιάννης Δριβελέγκας.