Εντιμότατη χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Καμμένος ανέφερε πως παρά τις διαφωνίες που είχαν ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ «δοκίμασαν τα πάντα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δοκίμασαν να πουν όχι, να σηκωθούν από το τραπέζι, να πάνε σε δημοψήφισμα, ενώ όπως είπε δοκίμασαν φίλους και εταίρους και είδαν ότι «δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν να βοηθήσει σε έναν άλλο δρόμο».

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, «τώρα που κάηκε η πατρίδα δεν υπάρχει λόγος να φωνάξουμε φωτιά- φωτιά» και πρόσθεσε ότι «εμείς φωνάξαμε φωτιά όταν άρχισε η πυρκαγιά. Πλέον πρέπει να όλοι να εργαστούν σκληρά για να έρθει η ελπίδα.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ οι εκλογές που έρχονται θα είναι αρκετά σύντομες και «καλώς» καθώς δεν το αντέχει η χώρα η οποία όπως είπε πρέπει να προχωρήσει σε νέο δρόμο και να μπει στην ανάπτυξη και να μπορέσει να καρπωθεί την άνοδο του τουρισμού.

«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε οι Έλληνες και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στο αύριο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι αυτό επιδιώκει και η απελθούσα κυβέρνηση.

Μιλώντας για την επομένη των εκλογών ο κ. Καμμένος ανέφερε πως στα θετικά είναι το γεγονός ότι ξεκινάει η χώρα με χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ, με διαγραφή του χρέους με επιμήκυνση "που μεταφέρεται το βραχυπρόθεσμα άμεσα σε ταμείο με χαμηλότερο επιτόκιο, το μακροπρόθεσμο σε διαγραφή του το λένε οι πάντες", ενώ τόνισε ότι πρόκειται για χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία, όχι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά από τα πακέτα Γιούνκερ που θα μπουν στην ελληνική οικονομία για να υπάρχει ανάπτυξη".

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος αναγνώρισε ότι τα capital controls ήταν καταστροφή και πως η απόφαση πάρθηκε «παρότι υπήρχε για το αντίθετο διαβεβαίωση»  ωστόσο είπε πως όλο αυτό ήταν μέρος άσκησης πιέσεως προς αυτή την κυβέρνηση. Πάντως, πρόσθεσε, η περίοδος αυτή τελειώνει και πως «εβδομάδα με την εβδομάδα θα χαλαρώσουν και πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν».

Για την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας το οποίο όπως είπε του προτάθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως είναι ύψιστη τιμή να βρίσκεται σε αυτό το υπουργείο που δεν έχει ούτε γραφειοκρατία, ούτε διαφθορά, ενώ έκανε λόγο για επαγγελματισμό των εργαζομένων σε αυτό που δεν υπάρχει πουθενά στη δημόσια διοίκηση.

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει μετεκλογικά το έργο που ξεκινήσε και να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μίλησε για επιτυχίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική δεν έχουν γίνει γνωστές, λέγοντας ότι "συμφωνήσαμε τη χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανοίξαμε καινούργια μέρα συνεργασία με το Ισραήλ, και στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα έχει καταφέρει στη διάρκεια της κρίσης να βγαίνει πρώτη σε όλους τους διαγωνισμούς που γίνονται".