Τους στόχους του Ποταμιού πάνω από το 6% καθόρισε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο Mega, είπε πως για να αλλάξει η χώρα, πρόσθεσε, χρειάζεται μια μεγάλη συμμαχία του 51% της κοινωνίας είπε ο κ. Θεοδωράκης. Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως "μπαίνοντας στην πολιτική αποφάσισα ότι είμαι ικανός να συνεργαστώ και με τον διάβολο αν αυτό είναι καλό για τη χώρα" και χαρακτήρισε ως "ύβρις", τις θέσεις του πρωθυπουργού για τις συνεργασίες, όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του συνέντευξη.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για καθοριστική συμβολή του "Ποταμιού" στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για αχαριστία, γιατί όπως είπε, ενώ ο κ Τσίπρας ζήτησε τη βοήθειά του ώστε να υπάρξει συμφωνία, μετά τον "κατήγγειλε".

"Εμείς στηρίξαμε τη στροφή και τη νέα συμφωνία χωρίς να κοιτάμε το δικό μας όφελος. Ήταν καθοριστική η συμβολή μας", είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το μνημόνιο, τόνισε πως έχει πολλές αδυναμίες "γιατί έγινε άρπα κόλλα", και επιδέχεται βελτιώσεων σε θέματα όπως των αγροτών και των φόρων, αλλά όπως τόνισε, δεν είναι μία καταστροφική συμφωνία. Χαρακτήρισε το μνημόνιο ως "τον τελευταίο οδικό χάρτη" και διευκρίνισε πως εάν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.