current views are: 6

27 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:27

Λαφαζάνης: Πρόκληση οι εκλογές πριν από τις 27 Σεπτέμβρη – Χρέος του ΠτΔ να συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών

Παρέδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

 

Δημοσίευση 10:27’
αρθρο-newpost

Παρέδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

 

Αιχμηρός και ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστρέφοντάς του τη διερευνητική εντολή

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας άφησε αιχμές σε βάρος του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος, χαρακτήρισε πρόκληση τις εκλογές πριν από τις 27 Σεπτέμβρη, ενώ τόνισε πως είναι χρέος του Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους μπροστά στις κάμερες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε:

Πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα, πάνω από το Σύνταγμα είναι ο λαός, οι πρόεδροι των κομμάτων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν αναφέρομαι σε εσάς, αλλά πρέπει να τηρείται το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως θα τηρήσει στο ακέραιο όλες τις διατάξεις του Συντάγματος και πρόσθεσε πως «κανείς πολιτειακός παράγων δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα». Ακόμη, ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος άφησε αιχμές σε βάρος του ΠτΔ, λέγοντας πως «οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος».

«Το Σύνταγμα δεν λέει για τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά για φυσική παρουσία των πολιτικών αρχηγών», επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, με τον κ. Παυλόπουλο να επαναλαμβάνει πως θα τηρηθούν στο ακέραιο οι διατάξεις του Συντάγματος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε:

Παρέδωσα κατά το Σύνταγμα την εντολή στον ΠτΔ. Με την ευκαιρία του εξέφρασα τις απόψεις μου για την περαιτέρω πορεία. Το πρώτο που του είπα είναι ότι ο ΠτΔ δεν είναι εντολοδόχος κανενός, δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων και έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Το χρέος του είναι να προασπίσει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως να προασπίσει τη δυνατότητα του λαού να εκφράζεται και να ψηφίζει ελεύθερος και ενημερωμένος. 

«Είναι πρόκληση να πάμε σε εκλογές άρον άρον. Πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια, που προβλέπει το Σύνταγμα, για την ημερομηνία των εκλογών», σημειώσε και πρόσθεσε πως οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τις 17 του μήνα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας διεμήνυσε ότι «είναι ευθύνη του ΠτΔ να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση που του έκανα. Είναι δημοκρατική πρόσκληση και έχει ευθύνη αν δεν το πράξει» και συμπλήρωσε ότι «αν δεν το πράξει, εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις, τις οποίες δεν θα θέλαμε».

Στη συνέχεια, όπως είπε, επανέλαβε στον κ. Παυλόπουλο πως πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, «με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων. Είναι χρέος του και το επιβάλλει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς».

«Οι μεγαλύτερες αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της υπεράσπισης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας», επεσήμανε και σημείωσε:

Περιμένω από τον ΠτΔ, με όλο τον σεβασμό που πρέπει να του έχει ολόκληρος ο λαός, να επιτελέσει το δημοκρατικό και συνταγματικό του καθήκον. Αν δεν το κάνει, εμείς θα αντιδράσουμε και σθεναρά. Ελπίζω να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω, πριν δω αποφάσεις. 


σχετικα αρθρα