Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι μέσω αυτής έκανε επίθεση στον Σόιμπλε και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνει πάλι πρωθυπουργός. 

Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε μετά την παραίτησή του στον ΑLPHA o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια εμφάνιση, ως έναρξη στην προεκλογική του εκστρατεία. 

Απηύθυνε, δε, έκκληση στους Έλληνες να δώσουν καινούρια εντολή στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε:

Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να κυβερνήσω. Μέχρι τώρα είχαμε επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Τώρα η χώρα πρέπει να βγει και πάλι στις αγορές και στην ανάπτυξη. 

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τσίπρας πέρασε στην επίθεση, με στόχο τους συντηρητικούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

«Είχε εχθρική αντίδραση απέναντι στην Ελλάδα και προσπάθησε πολύ να σύρει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Στην ίδια συνέντευξη, υπογραμμίζει η Bild, o Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για τα δάνεια, ενώ τόνισε ότι θέλει να μετριάσει τον αντίκτυπο των μεταρρυθμίσεων, καθώς, όπως έχει πει «δεν πιστεύει σε αυτές»