current views are: 3

27 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση09:28

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη: Μικρός και λίγος ο Τσίπρας- Είπε ψέμματα που μας κόστισαν

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Βουλή, στην συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της  Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι είπε ψέματα στον λαό και αποδείχθηκε πολύ λίγος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση. 

Δημοσίευση 09:28’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Βουλή, στην συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της  Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι είπε ψέματα στον λαό και αποδείχθηκε πολύ λίγος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση. 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Βουλή, στην συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της  Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι είπε ψέματα στον λαό και αποδείχθηκε πολύ λίγος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, μίλησε για ώρα μάχης των βουλευτών ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «μικρό και λίγο». 

«Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι η αιχμή του δόρατος πάντα κοντά στους πολίτες. Είναι αυτοί που δέχονται τα παράπονα και τον πόνο των πολιτών» είπε και τόνισε πως τώρα «είναι ώρα μάχης και στην ώρα μάχης δεν συζητούμε. Θα πάνε πειθαρχημένα σε όποιον νομό έχουν τονίσει». 

«Αυτοί είναι στους οποιους στηρίζομαι. Ο κάθε βουλευτής συμμετέχει σε ομάδα εργασίας και οφείλουμε να την επικαιροποιήσουμε και θα συμβάλει ο κάθε συνάδελφος βουλευτής» είπε. 

Μάλιστα όπως είπε το θέμα δεν είναι ποιος θα βάλει ποιούς στα ψηφοδέλτια. «Όποίος δεν θέλει να είναι υποψήφιος και μας το έχει δηλώσει, τον θεωρούμε συναγωνιστή αλλά θα έχουμε μια εκπροσώπηση καινούρια που θα συμβολίζει κάτι καινούριο. Την πίστη μας στην επιχειρηματικότητα, την στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο, κάτι θα συμβολίζει».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αιφνιδίασε τους πάντες εκτός όμως από τη ΝΔ

«Θέλω να επισημάνω ότι τελικά προκήρυξε ο πρωθυπουργός τις εκλογές, αλλά μόνο εμείς δεν αιφνιδιαστήκαμε.Αιφνιδίασε τους πάντες εκτός από την Νέα Δημοκρατία. Εμείς του δίναμε την στήριξή μας στα μεγάλα, εκείνος ασχολείτο με τα μικρά και αποκάλυψε ότι από τις 12 Ιουλίου σκεπτόνταν τις εκλογές. Εκείνος έσκαβε το λάκκο μας όταν εμείς του δίναμε στήριξη».

Είπε επίσης ότι η ΝΔ τον στήριξε όμως ο πρωθυπουργός απέδειξε καθεστωτική νοοτροπία.

«Ειπαμε ναι στη Βουλή όποτε χρειάστηκε για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Μιλάμε με όλους παρόλες τις διαφορές που έχουμε. Μόνο αυτός δεν θέλει να δει κανέναν. Απέδειξε καθεστωτική νοοτροπία. Απέδειξε ότι έχει αλαζονεία σε βαθμό που τον τυφλώνει. Αρχισε να περιφρονεί και το Σύνταγμα. Αρχισε να δείχνει ότι βρίσκεται σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε. Τον αφήνουμε μόνο του στον δρόμο που διάλεξε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τον κόσμο και εξευτέλισε τον πολιτικό κόσμο.

«Δεν χρειάζεται άλλη απόπειρα εξαπάτησης του κόσμου, δεν χρειάζεται άλλος λαικισμός. Είπε ψέμματα που μας κόστισαν πάρα πολλά. Κόστισαν στον κάθε πολίτη. Εξευτέλισαν τον πολιτικό κόσμο. Σε επτά μήνες απέδειξε ότι κανένας δεν μπορεί να τον πιστεύει. Μετεκλογικά έφερε το πιο επώδυνο μνημόνιο. Αναρωτιέται ο πολίτης γιατί το έφερε. Επικοινωνιακά του βάζω άριστα. Για πρώτη φορά δεν κρίνουμε μια διαπραγμάτευση αν ήταν καλή, αλλά το πόσο κράτησε. Το ό,τι κράτησε επτά μήνες και 17 ώρες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας κάλυψε με ψέμματα τις αποκαλύψεις για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ. 

«Προεκλογικά δεν ανταποκρίθηκε σε ούτε ένα σημείο, απ’ ό,τι έλεγε τόσον καιρό. Με ψέμματα κάλυψε τις αποκαλύψεις για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Λίγο αργότερα, ομολογούσε όχι μόνο ότι υπήρχε Plan B αλλά ότι εκείνος είχε δώσει την εντολή να το κάνει ο υπουργός. Αναρωτιέται κανείς: Δεν μπορούσε ο κ. Βαρουφάκης να κάνει αυτή την ανάλυση με θεσμικούς λειτουργούς; Δεν τους εμπιστεύεται; Επρεπε να φέρει τον Γκαλμπρέιθ; Γιατί να πει τόσα ψέματα; Γιατί ο κ. Βαρουφάκης μιλά συνέχεια και ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι απλά είχε χάσει την αξιοπιστία του; Πρέπει να τα ψάξουμε αυτά» είπε.

Μάλιστα όπως είπε «τελικά έκανε και δημοψήφισμα και εκλογές, ενώ έλεγε ότι δεν θα κάνει» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που πηγαινε να περπατήσει. Την ώρα που η χώρα είχε απομακρυνθεί από το Grexit και είχε φύγει από αυτή την περιπέτεια». 

Παράλληλα ζήτησε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ. Ένα όλων των αρχηγών και ένα με τον κ. Τσίπρα ως παραιτηθέντα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι οι συνδυασμοί και η καμπάνια είναι έτοιμη και όπως είπε «ξεκινάμε έτοιμοι μαζί με τον πολίτη για νέα Ελλάδα. Την Τρίτη καλούμε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης για να δείξουμε ότι ξεκινάμε προς τις ρίζες μας. Ξεκινάμε νέα μάχη για την Ελλάδα και τους Έλληνες». 

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και χρειάζεται σιγουριά και στέρεα βήματα. Συμφωνίες, συναινέσεις, έντιμες συνεργασίες. 

Ο κ Μεϊμαράκης τόνισε επίσης : 

Χρειάζεται η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της. Χρειάζεται σιγουριά και στέρεα βήματα. Συμφωνίες, συναινέσεις, έντιμες συνεργασίες. Ειπαμε ναι στη Βουλή όποτε χρειάστηκε για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Μιλάμε με όλους παρόλες τις διαφορές που έχουμε. Μόνο αυτός δεν θέλει να δει κανέναν. Απέδειξε καθεστωτική νοοτροπία. Απέδειξε ότι έχει αλαζονεία σε βαθμό που τον τυφλώνει. Αρχισε να περιφρονεί και το Σύνταγμα.  Αρχισε να δείχνει ότι βρίσκεται σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε. Τον αφήνουμε μόνο του στον δρόμο που διάλεξε. 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν χρειάζεται άλλη απόπειρα εξαπάτησης του κόσμου, δεν χρειάζεται άλλος λαικισμός. Είπε ψέμματα που μας κόστισαν πάρα πολλά. Κόστισαν στον κάθε πολίτη. «Σε επτά μήνες απέδειξε ότι κανένας δεν μπορεί να τον πιστεύει. Μετεκλογικά έφερε το πιο επώδυνο μνημόνιο. Αναρωτιέται ο πολίτης γιατί το έφερε. Επικοινωνιακά του βάζω άριστα. Για πρώτη φορά δεν κρίνουμε μια διαπραγμάτευση αν ήταν καλή, αλλά το πόσο κράτησε. Το ό,τι κράτησε επτά μήνες και 17 ώρες»

Ο κ.Μεϊμαράκης απαρίθμησε τα δεινά που υπέστη η χώρα σε αυτούς τους μήνες: 

  • Αναστάτωση του τραπεζικού συστήματος, Θα κοστίσει 25 δισ. ευρώ στους φορολογούμενους.
  • Εξαρση της ανεργίας. 
  • Η οικονομία κατρακύλησε ξανά στην ύφεση. Αυτό μεταφράζεται σε νέα ανεργία και σε νέα φτώχια.
  • Η οικονομία βυθίστηκε ξανά στα ελλείμματα. Σε νέα λιτότητα.
  • Η κυβέρνηση επέβαλε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για μισθούς και συντάξεις.
  • Η αγορά έχει παγώσει πλήρως. Τώρα δυστυχώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό.
  • Το χρηματιστήριο κατέρρευσε και η Ελλάδα απομακρύνθηκε από τις διεθνείς αγορές.

Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα για…ρεκόρ, καθώς ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλο κακό στην χώρα του σε τόσους λίγους μήνες.

Του καταλόγισε, επίσης, ότι προτιμησε να προχωρήσει ολομόναχος, ότι σκέφτηκε ότι η Βουλή και η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου και τα εσωτερικά του ζητήματα θέλησε να τα λύσει με εκλογές.

Καθόρισε δε τις κατευθυντήριες γραμμές της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές: 

Πρέπει να πούμε όχι στα διχαστικά παιχνίδια. Απαιτείται η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο. Η Ελλάδα χρειάζεται να τρέξει. Πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Για όλα αυτά χρειάζεται σταθερότητα, ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που έχασε.Αρα στόχος της πολιτικής μας είναι να φύγουμε από τον κύκλο ύφεσης. Να σταματήσουμε τα νέα λουκέτα και την έκρηξη της ανεργίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη. Ολα αυτά η ΝΔ και τα ξέρει και τα θέλει και τα μπορεί. Για εμάς, η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, είναι η περιφέρεια. Στοχός της πολιτικής μας είναι η ισχυρή περιφέρεια. Μια Ελλάδα που δεν διώχνει τα παιδιά της.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέληξε: 

Η ΝΔ ήταν και θα παραμείνει η δύναμη που έβαζε πάντα πλάτη στην χώρα. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ΕΕ. Το γήπεδο της Ευρώπης δεν θα το αφήσουμε στον κ. Τσίπρα να παίξει. Θεμελιώδης η παραμονή στην Ευρωζώνη. Η ΝΔ βάζει τα πραγματικά συμφέροντα του έθνους πάνω απ’ όλα. Ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο που συναντιέται με όλες τις δημοκρατικές φωνές. Παλευει για όλους. Η ψηφος των πολιτών πρέπει να είναι ψηφος εμπιστοσύνης και όχι ψήφος διαμαρτυρίας.Η επιτυχία της παραταξής μας είναι επιτυχία της Ελλάδας. Από τη νίκη της ΝΔ θα κερδίσει όλη η Ελλάδα. Ολοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. 

 

 


σχετικα αρθρα