current views are: 6

27 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση09:56

Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας έστειλε εσφαλμένο μήνυμα

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Δημοσίευση 09:56’
αρθρο-newpost

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντεξή του στον Alpha και ειδικότερα για την αναφορά του με ποια κόμματα θα συνεργαστεί μετεκλογικά, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Έστειλε ένα τελείως εσφαλμένο μήνυμα και προς τα έξω και προς την κοινωνία. Ποιο μήνυμα; Το μήνυμα ότι “ξέρετε, δεν μου αρέσει το μνημόνιο κατά βάθος, είμαι κρυπτοαντιμνημονιακός”. Στο μεν μετριοπαθές κοινό λέει “ξέρετε, είμαι υπεύθυνος, έφερα μνημόνιο, το καλύτερο μνημόνιο” νεομνημονιακός. Αλλά ταυτόχρονα λέει “δεν θέλω να το εφαρμόσω, θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτό.

«Άρα δεν το υιοθετεί, δεν το πιστεύει», είπε προσθέτοντας ότι οι εταίροι ζητούν να τιμήσει την υπογραφή του.

Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας ότι «είναι το αν η χώρα θα κερδίσει το χαμένο έδαφος, θα ξαναγυρίσει στα δεδομένα του Δεκεμβρίου του 2014, θα αποκτήσει ξανά προσδοκία, αισιοδοξία, προοπτική απογείωσης και ανάκτησης του χαμένου εδάφους, γιατί εκεί βρισκόμασταν. Και δυστυχώς επτά μήνες αργότερα έχουμε κάνει μία τεράστια υποχώρηση». «Πρέπει να αποφύγουμε το αδιέξοδο ξανά: Να αποφύγουμε την επαναφορά του σεναρίου του Grexit» εξήγησε.

Όπως επεσήμανε, αυτήν τη στιγμή η χώρα δεν έχει μία ολοκληρωμένη εθνική αφήγηση, η οποία να γίνεται ευρύτατα αποδεκτή. «Αυτή η αφήγηση είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είναι η ανάγκη συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών, κατ’ ανάγκη γιατί η χώρα πρέπει να προοδεύσει, και φιλοευρωπαϊκών με την έννοια της αποδοχής του ευρωπαϊκού πλαισίου, όχι των ευρωπαϊκών συσχετισμών, δυνάμεων», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.


σχετικα αρθρα